Kaugest äikesest tumenenud ja välgusähvatustest lõhestatud taeva taustal esitas Rolling Stones rea oma 60. ja 70. aastate hitte, lõpetuseks kuulus “Satisfaction” ja tulevärk.

Kuulajate seas oli ka endine Tšehhi president Vaclav Havel, kes enne kontserti laval käis, et Rolling Stonesi Tšehhi iseseisvumise aegse toetuse eest tänada ja Jaggerile õnne soovida.

Havel sõbrunes Rollingutega 1990. aastal, kui nad veidi pärast Tšehhi “sametrevolutsiooni” Prahas kontserdi andsid. Ekspresident meenutas pealtvaatajaile, et seekordne kontseripaik Letna pargis on sama koht, kus ta kommunismi kukutamise eel massimiitingutel esines.

“Siin toimus meie lähiajaloo murrang ja siin oli mul tookord au teile kõnelda. Need olid hetked, mil meie poliitilised muutused said tuntuks kui Sametrevolutsioon,” ütles Havel.

Jagger pidas laupäeval oma sünnipäeva Praha ööklubis koos tütarde Jade’i ja Elizabethi ning heavymetal-bändi Def Leppard liikmetega. Havel kinkis talle kohalike meistrite valmistatud kristallvaasi.

Praha kontserti on reklaamitud Stones’i suurima esinemisena tänavusel Euroopa-turneel. Valdavalt keskealine publik, keda jätkus nii kontserdipaiga piirdetara sisse kui selle ümbrusse, võttis vaimustusega vastu kõik vanad kuulsad lood, nagu seitsmekümnendate “Brown Sugar”, hilisem “Start Me Up”, “Midnight Rambler”, “Sympathy for the Devil” ja “Honkytonk Women”.

Stonesi jüngritele sai osaks kogu klassikaline etendus koos kitarristide Keith Richardsi ja Ron Woodi tembutamise, trummar Charlie Wattsi stiilselt ilmetu näo ja võrgutavate taustalauljatega, kellega Jagger esinemise ajal flirtis.

Kuulajad lehvitasid loosungeid “Me armastame sind, Woody”, “Keith on jumal” ja “Palju õnne, Mick!”.