Blunt paljastas oma loobumisplaanid neljapäeval toimunud prestiižsse Londoni ööklubi Barbarella avamisel isiklikult The Daily Maili ajakirjanikule.

The Daily Mail kirjutab, et 38-aastane Blunt kavatseb rahulikuks hakata, puhata ning oma uue pruudiga aega veeta - nimelt on Bluntil värske suhe modelli Sofia Wellesleyga, kellega mees on koos olnud üheksa kuud. 

"Tahan lihtsalt aja maha võtta ja endale pühenduda," ütles Blunt  "Mul ei ole enam plaanis lugusid kirjutada," sõnas ta väljaandele.

Laulja selgitas, et on pärast oma maailmaturnee lõppemist palju aega oma Ibiza villas veetnud ning plaanib seda veelgi teha. "See oli esimene suvi üle seitsme aasta, kui ma tõeliselt puhata ja elu nautida sain," ütles Blunt. "Meil oli Sofiaga väga lõbus - veetsime sõpradega mu jahi peal aega ning pidutsesime," muljetas ta.

Enne muusikuks hakkamist aastal 2002 teenis Blunt armees. Laulja sai kuulsaks hitiga "You're beautiful", mis püsis pikalt edetabelite tipus. Blunt on viiel korral esitatud ka Grammy auhinnale, mida ta aga võitnud ei ole.