Jamiroquai alustas oma uut maailmaturneed selle aasta märtsis Šveitsis, Zürichist. Uue albumi «Rock Dust Light Star» ilmumisele pühendatud tuuri raames jõuab bänd 8. juunil ka Eestisse. Tallinna kontserdi korraldaja OÜ BDG Music tegevjuhi Eva Palm sõnul tuleb JAMIROQUAI show väga nauditav ja positiivne. «Jamiroquai laulja ja bändi liider Jay Kay on tänases muusikamaailmas vaieldamatult üks karismaatilisemaid ja stiilsemaid artiste. Olen veendunud, et Tallinna kontserdist saab üks suur positiivse energia laeng publikule,» räägib Palm. «Fännidel soovitan kindlasti pilet varakult soetada, kuna Jamiroquai ei esine lähiriikides ning seega ootame juunikuus Eestisse palju fänne eelkõige Soomest ja Lätist,» lisab Eva Palm.

Jamiroquai, eesotsas laulja ja lugude kirjutaja Jay Kay’ga, on 1992. aastal asutatud briti funki-acid-jazz bänd. 90-ndate alguses mängis Jamiroquai koos selliste bändidega nagu Incognito, James Taylor Quartet ja Brand New Heavies tähtsat rolli Londoni acid-jazz liikumises. Tänaseks on Jamiroquai albumeid maailmas müüdud üle 25 miljoni eksemplari. Bänd on aastate jooksul pälvinud hulgalisi muusikaauhindu – sh. Grammy ja Ivor Novello Awards. Kogu karjääri ajal on Jamiroquai oma loomingus meelega kasutanud erinevate muusikažanride sugemeid – olgu see popp, rock või elektrooniline muusika. Paljudest Jamiroquai muusikavideotest on saanud lausa stiiliikoonid - «Virtual Insanity», «Space Cowboy», «Deeper Undeground», «Little L» on vaid mõned neist.

Jamiroquai live-bändi koosseisu kuuluvad selle asutaja ja liider Jay Kay (vokaal), Derrick McKenzie (trummid), kes on trumme mänginud alates 14. elusaastast peale, Sola Akingbola (löökpillid), keda mõjutavad tugevasti tema aafrika juured, Rob Harris (kitarr), kes ka kümne aasta pärast näeb ennast endiselt mängimas, lugusid kirjutamas ja produtseerimas, Matt Johnson (klaver), kelle jaoks on klaver parim muusikainstrument musitseerimiseks ja Paul Turner (basskitarr), keda inspireerivad sellised muusikud nagu Stanley Clarke, Jaco Pastorius, Marcus Miller ja James Jamerson.

Jamiroquai meelest klišee, et elu algab 40-selt, vastab tõele. «Ma tunnen end tõeliselt mugavalt ja õnnelikult, et olen endiselt laval,» lausub Jay Kay. «See kõik, mida olen saavutanud ja läbielanud on mulle äärmiselt oluline. Vahet pole, mida teised ütlevad, aga ainult raske töö viib edasi ja ma usun, et seda näitabki minu uus album. Mida iganes on minevikus õigesti või valesti tehtud, ikkagi on fantastiline endiselt mängus olla.» kinnitab Jay Kay ning lisab: «mitte ainult mängus, vaid selle tipus».

Piletid Jamiroquai Saku Suurhalli kontserdile tulevad vabamüüki reedel, 8.aprilli hommikul kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti ning kõigis Eesti Kontserdi kassades.

FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid osta juba alates teisipäevast, 5. aprillist. Kontserdiklubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee