Eesti Laul 2012 produtsent Heidy Purga sõnul on viimase kolme aasta jooksul muutunud muusikute jaoks iseenesestmõistetavaks, et detsember on uute laulude toomise aeg, mille järel sünnib midagi energiarikast ja edasiviivat.

„Eelmisel aastal jõudsid poolfinaalidesse mitmekülgsed ning erinevad artistid, kelle hulgast leidsid lemmiku väga erineva muusikamaitsega inimesed. Usun, et Eesti Laulu üheks peamiseks tugevuseks ongi kujunenud mitmekesine popmuusika,“ leiab Purga, kelle sõnul on viimased kolm hooaega läinud tõusvas joones.

Laulukonkursside olulist kohta muusikamaailmas rõhutab ka rahvusvahelise plaadikompanii Universal Music Group esindaja Eestis, Leen Kadakas, kelle sõnul on need saanud lahutamatuks osaks nii Euroopa kui Ameerika popmuusikakultuurist.
„Lauluvõistlused ärgitavad nii uusi kui ka juba kogenud artiste looma ja oma loomingut avalikkusele esitama. Võita on sellest mõlemal poolel,“ lisab Kadakas. Tema sõnul avastas Universal näiteks Malcolm Lincolni just Eesti Laulult ning nüüdseks on viljakas koostöö kestnud juba enam kui aasta.

Heidy Purga sõnul on Eesti Laulust saanud ka edukas ekspordiartikkel. „Nimelt käivitasid soomlased oma "Eesti Laulu", uue muusika konkursi, mis põhineb Eesti Laulu ideel.
Palasid said esitada kõik soome kodanikud ning neid laekus enam kui 500. Sarnaselt meile toimub ka seal kõige lõpuks suurejooneline finaalkontsert ühes otseülekandega televisioonis ning parim selgub rahvahääletusel,“ kirjeldab Eesti Laul 2012 produtsent, kes käis põhjanaabreid sündmuse planeerimisel ka nõustamas.

Kui Soomes on eelvoorust edasipääsejad juba välja sõelutud, siis Eesti Laul 2011 poolfinalistide nimed avalikustatakse hiljemalt 16. detsembril.

Eesti Laul 2012 ajakava:

Heliteoseid saab konkursile esitada kuni 12. detsember 2011 kell 15.00

Žürii valib nende hulgast 20 parimat ja teeb need avalikuks hiljemalt 16. detsembril 2011

Esimene poolfinaal toimub 18. veebruaril 2012

Teine poolfinaal toimub 25. veebruaril 2012

Finaal toimub 3. märtsil Nokia Kontserdimajas