Kultuuripealinna-aastal kostuvad helid ka väljaspoole kontserdisaale - linnatänavad ja pargid-väljakud panevad helisema Šoti, Norra ja Eesti noored muusikud.

Jazzkaar 2011 algab 20.aprillil Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi kuuluva Norra külalisfestivaliga Punkt. Kahepäevasel üritusel Punkt Tallinn annavad Mustpeade maja kahes saalis Norra ja Eesti silmapaistvad muusikud kokku kaheksa kontserti: kohal on maineka plaadifirma ECM artistid Sidsel Endresen, Eivind Aarset, Arve Henriksen ja meie Weekend Guitar Trio, Segakoor Noorus Tormise kavaga, ansambel U: ja muidugi festivali kunstilised juhid heliloojad-remiksijad Jan Bang ja Erik Honoré, Punkt Tallinn toimub koostöös Eesti Jazzliiduga. Päev hiljem astuvad samas kuulajate ette tuntud tablamängija ja DJ Talvin Singh koos noore üliandeka sitarimängija Niladri Kumariga ning võrratu ühemehe-vokaalbänd Michael Schiefel. Vaiksel Laupäeval kutsub Jazzkaar kõiki muusikalisele jalutuskäigule Kadrioru hubastesse muuseumitesse, kus esinevad varahommikust hilisõhtuni head Eesti muusikud – Joel Remmel, Siim Aimla, Mari Pokinen jpt. Ülestõusmispühal esineb Rebecca Kontus vaimulike laulude kavaga Oleviste kirikus.

Uus nädal toob Jazzkaare tagasi linnasüdamesse, esmaspäevast neljapäevani toimuvad kontserdid Vene Kultuurikeskuses: 25. aprillil esineb Hedvig Hanson Group värske kevadeteemalise kavaga; 26. aprillil esinevad Raivo Tafenau-Siim Aimla sekstett ja ühe põnevama saksofonisti ja prestiižika jazzipedagoogi David Liebmani kvintett koos Kristjan Randalu, Mihkel Mälgandi, Jaak Sooääre ning Tanel Rubeniga. Liebmani residentuur ja kontsert toimuvad koostöös SA Tallinn 2011 ja Eesti Jazzliiduga. Sellel kontserdil annab Elioni juhatuse esimees Valdur Laid üle Elioni Jazziauhinna. 27. aprillil mängivad muusikud kahekümnest Euroopa riigist kollektiivis European Jazz Orchestra, kontsert jõuab Klassikaraadio vahendusel Euroopa raadiotesse. 28. aprillil esinevad samas Moskva jazzistaar lauljatar Anna Buturlina ja trummiässa Poogie Belli Band, kes on tuntud arvukatest koostöödest Marcus Milleri, John Scofieldi, Chaka Khani, Erikah Badu jpt.-ga.

28. aprillil jõuab Tallinnasse armastatud vokalist-helilooja-visionäär Bobby McFerrin, kes annab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias kaks meistriklassi – kooridirigentidele ja lauljatele. 29. aprillil täidab McFerrin oma häälega Nokia Kontserdimaja lava – tuleb valmis olla rohketeks üllatusteks! Festivali „unistuste kontsert“ saab teoks koostöös Tallinn 2011-ga.

30. aprillil võib Nokia Kontserdimajas kuulda maailmamuusika noort staari Mayra Andradet Roheneeme saartelt. Kameruni päritolu bassist ja laulja Richard Bona ei luba meil ära unustada Aafrika rütme ja duala keele kõla. Jazzkaare nädalalõppu mahub veel kaks suurt klubiõhtut Rock Cafes – 28. aprillil loovad suurepärase tantsulise meeleolu Kuuba ja Brasiilia rütmid ansamblitelt Omar Puente Group ja Hamleto Stamato Samba Quintet. 29. aprillil aga kütavad publiku kuumaks funky ja hip-hopi artistid Milk & Jade by Dana Leong USA-st ja Funky P Society feat. Isaac Roosevelt Luksemburgist. Punkt üksteist päeva kestvale peole saab pandud aga 30. aprillil Von Krahli kahel korrusel, kus esinevad Miriam Aida Meu Brazil, Anneliis Kits ja State of Zoe, DJ-d Soomest ja Eestist.

Et veelgi enam tähistada aastat, mil Tallinn on Euroopa kultuuripealinn, toob Jazzkaar koostöös SA Tallinn 2011-ga jazzi ka avalikku linnaruumi, kus kogu festivali vältel tegutsevad Šoti kvartett Brass Jaw ning kohalikud muusikud-poeedid-kunstnikud Norra trummari Jakop Jannssonni ja Eesti saksofonisti Siim Aimla eestvedamisel.

Jazzkaar 2011 piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Jazzkaare piletiinfot saab numbril 666 0030 või piletid@jazzkaar.ee.