Kõnealused plaadistussessioonid olid ka Hendrixi esimesed stuudiosessioonid ühes vana armeekaaslase, bassist Billy Coxiga, kellega ta sõbrunes Ühendriikide armees teenides. Billy Cox mängis nii Jimi Hendrix Experience kui ka Band Of Gypsys koosseisus Woodstocki ja Isle of Wightink festivalidel.

Valleys of Neptune sisaldab 12 originaalsalvestust, mille on miksinud omal ajal Jimi Hendrixiga koostööd teinud heliekspert Eddie Kramer, kes töötas Hendrixiga juba Are You Experienced albumi valmimise ajal aastal 1967. Plaadi esimene singel Valleys of Neptune avaldatakse ülemaailmselt 2.veebruaril 2010, ligi nelikümmend aastat pärast seda kui Hendrix selle maikuus aastal 1970 New York’s Record Plant stuudios linti mängis. Teised albumi tipphetked on suurepärane kaverversioon Elmore Jamesi loost Bleeding Heart ning Creami loost Sunshine of Your Love. Plaat sisaldab ka esmaesitlusi Hendrixi lugudest Ships Passing Through The Night ja Lullaby For The Summer ning originaalsalvestust Jimi Hendrix Experience´i tõlgendusest loole Hear My Train A Comin'. Mr. Bad Luck. Viimane on aastal 1967 Axis: Bold as Love- sessioonide ajal Chas Chandleri poolt produtseeritud.

Jimi Hendrixi albumid Are You Experienced?, Axis: Bold As Love, Electric Ladyland ja First Rays of the New Rising Sun avaldatakse samuti 10. 03.2010. Plaadid ilmuvad nii CD+DVD formaadis kui vinüülina. DVD sisaldab spetsiaalselt selle sündmuse jaoks valminud dokumentaale, kus muuhulgas näeme ka Experience liikmete intervjuusid. Lisaks ilmub uuesti Hendrixi kogumik Smash Hits, samuti kontsert-DVD Live at Woodstock, uudsena ka BluRayna.

Plaadilt leiab:
Stone Free
Valleys Of Neptune
Bleeding Heart
Hear My Train A Comin’
Mr. Bad Luck
Sunshine Of Your Love
Lover Man
Ships Passing Through The Night
Fire
Red House
Lullaby For The Summer
Crying Blue Rain