José Gonzaleze kontserti piletid müüdi välja juba eelmüügist, sissepääsujärjekord ulatus pool tundi enne kontserti algust Draamateatrini.

„Raske oli uskuda, et kõik need inimesed klubisse ära mahuvad, aga mahtusid ja kogu see tuhandepealine publik suutis klubiatmosfääris ka täiesti hiirvaikselt ja lausa hinge kinni pidades muusikat kuulata“ imestas Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm.

Kontserdiõhtu alustas sooloartist Death Vessel Brooklynist, kes pani oma heledal häälel ja kitarril lauldud hingekriipivalt siiraste indie-folk lugudega publiku tähelepanelikult kuulama ning lõi kogu õhtule sobiva hingestatud häälestuse.

Argentiina verd ja Rootsi päritolu laulja- lugudekirjutaja José Gonzalez tuli lavale kõigepealt üksi, taustaks lihtne ja mõjuv visuaalkujundus.

Peale paari lugu liitusid Joséga laval ka Koopist ja värskest Rootsi indie-bändist Little Dragon tuntud Yukimi Nagano ja löökpillimängija Erik Bodin. Nagu selgus oli Yukimi ja Eriku kontserdisse kaasamine üllatuseks fännidele just nendes riikides, kuhu José kontserttuur varem jõudnud polnud ehk Poolas, Lätis ja Eestis.

„Tahtsime teile midagi erilist teha“ ütles José enne kontserti. Nii José kui Little Dragon ja the Knife, kelle looga „Heartbeats“ José ka kuulsaks sai, on kõik pärit Rootsi muusikapealinnana tuntud Göteborgist ja ühe sõpruskonna liikmed.

Publiku häälekal nõudmisel tegi José neli lisalugu, millest üks oli ka ilus ja nutikas kaver Kylie Minogue loost „Hand on your Heart“.

Eilsel publikust tulvil kontserdil suutis José luua täiesti erilise sooja ja intiimse õhkkonna ning tõestas taas, et vähe võib olla väga palju kui seda teha hingega ja hingestatult. Tema siiras ja lihtne, samas ülitundlik ja intensiivne esitluslaad on saanud tuntuks kogu maailmas ning kontserdid kevadisel tuuri olid kõik ette välja müüdud.

Tänavune Jazzkaar tegi 52 kontserdi ja 15 000 külastajaga ka kõigi aastate publikurekordi, jazzifänne rõõmustasid mitmekülgses festivaliprogrammis staarid nagu Avishai Cohen, Al Di Meola, Angelique Kidjo, Roy Ayers, Tommy Emmanuel, Leny Andrade, Dinosau jt.

Jazz’n’Motioni üritustesari on toonud Eestisse artiste nagu Roisin Murphy, Gotan Project, Matthew Herbert Big Band, the Cinematic Orchestra. Jaga Jazzist jpt.