Nelly, kodanikunimega Cornell Iral Haynes Jr on üks nendest räpparitest, kes muutsid Rnb ja hiphop liikumise vahetult enne milleeniumi. Tänaseks on Nelly müünud rohkem, kui 40 miljonit albumit üle kogu maailma ning teeninud plaadi müügist rohkem, kui 320 miljonit Usa dollarit, mis teeb temast nr. 2 räppari kogu muusikaäri ajaloos. Lisaks kõikvõimalikele muusikaauhindadele on tema käes ka kogunisti 4 Grammy auhinda!

Nelly karjäär sai aga alguse 1993. aastal, projektiga St. Lunatics. Enne sajandi vahetust 1999. aastal sõlmis ta lepingu Universaliga, mis tegi aga temast juba järgmisel aastal soolo artisti ja peagi ühe tuntuima inimesi planeedil „Maa“. Aastal 2000 ilmus ka mehe esimene album „ Country Grammar „, mille samanimeline esiksingel hakkas koheselt edetabeleid vallutama. Album oli kui nool kümnesse, sest sisaldas hitte, nagu "E.I."; "Ride wit Me" ja "Batter Up".

Järgmine album „Nellyville“ tundus olevat, kui hitivabrik, mis sisaldas selliseid maailma mastaabis megahitte, nagu "Hot in Herre", "Dilemma" ft. Kelly Rowland, "Work It" ft. Justin Timberlake, "Air Force Ones" ft. Murphy Lee & St. Lunatics ja "Pimp Juice". Enne kolmanda albumi ilmumist üllatas Nelly oma fänne, filmi „Bad Boys II“ tunnuslooga "Shake Ya Tailfeather" ft Diddy & Murphy Lee, mis omakorda sai 2004. aastal ka Grammy auhinna.

Aastal 2004 ilmus mehel aga korraga kaks albumit, Rnb rütmidega "Suit" ning hiphop teemaline "Sweat". Juba järgmisel aastal pandi aga mõlema plaadi parimad hitid kokku ja anti fännide kätesse tervikalbum "Sweatsuit".

Pärast mitmeid edasilükkamisi, ilmus siiski 2008. aastal järgmine edukas album : "Brass Knuckless". Samal albumil löövad ka kaasa tuntud nimed, nagu "Fergie", "Ciara", "Dupri", "Ashanti" ja "Akon".

2010. aastal oli Nelly tagasi ja vallutas kogu maailma oma uue albumi "5.0" esiksingliga "Just a Dream". Ainuüksi ühe nädalaga osteti seda lugu internetis pea 1.miljonit koopiat.

Selle aasta 30. septembril ilmus juba mehe 7. stuudioalbum "M.O.", mille esiksingliks sai tagantjärgi "Hey Porche" ning mis on ühtlasi ka tema selle aasta suurim hitt. Albumi suuremad hitid on aga veel ees, sest kaasa löövad sellised nimed, nagu : Nicki Minaj, Pharrell, Future, T.I., Daley, 2 Chainz, Trey Songz, Fabolous, Wiz Khalifa, Florida Georgia Line, Nelly Furtado ning Yo Gotti.

Perioodil 18.12.13 kell 10.00 - 20.12.13 kell 10.00 piletite eelismüük Sportlandi klientidele vastava salasõna ütlemisel. Avaliku piletimüügi algus 20.12.13 kell 10.01.