Kuna siin (Kultuuritolmu ja Patareivi skandaal toim.) oli nende kolme asja põrkumisel jama ja miilitsatöötaja Klandorf avaldas teavet, mille kohaselt tema teab, mis on kultuur, hakkas mind huvitama, kas ka Edolf ja kesikud linnavolikogus on veel mõningaid sõnu lahti mõtestanud. Sestap esitasin linnapeale asjakohase arupärimise.

Arupärimine Tallinna linnapea Edgar Savisaarele Teatavasti toimus suvel intsident kultuuriüritusel „Kultuuritolm“, kus politei pani paika üht lärmavat seltskonda. Sellele järgnes kentsakas käik Kalle Klandorfi poolt, kes keelas ära Patarei vanglas ürituse „Patareiv“ korraldamise. Tuntud miilitsatöötaja Klandorf viitas, et kuna Patareivi korraldavad samad inimesed, kes Kultuuritolmu organiseerisid, ei pea Kalle tõenäoliseks, et üritusel suudetakse kord tagada. Ühtlasi teatas endine miilitsatöötaja, et Kultuuritolmu näol ei ole tegemist mingi kultuuriga.

Siit ka küsimus: Tundub, et Linnavalitsus on suvevaheaja jooksul asunud leidma uusi ja põnevaid tähendusi emakeelsetele mõistetele. Seetõttu sooviksin teada selgitust, mis on Kalle Klandorfi ja linnavalitsuse arust kultuur ning kust jookseb piir, kui mingi asi enam kultuur ei ole. Tahaksin ka teada, mis alusel on asunud miilitsatöötaja Klandorf juurutama oma nägemust kultuurist kui ainuvõimalikku versiooni.

Ühtlasi soovin teada, kas eelmainitud goebelslik ja stalinistlik lähenemine ning uued määratlused on edaspidi ette nähtud ka muudele terminitele, nagu näiteks „tänavaauk“?

Massiüritustele satub igasuguseid kahetsusväärseid inimesi. Nii on see alati olnud. Aga sellepärast ei saa üritust kui sellist üldse ära keelata. Sama hästi võiks ära keelata ja kinni panna Lasnamäe, kus aeg-ajalt purjus Vassili N ja veel rohkem purjus Igor N. üksteist nugadega taovad. Sama hästi võiks panna kinni kõik avalikud rannad, kui mingi purjus jobu ujuma läheb ja ära upub.