Lillelaada korraldaja Andres Avamere rääkis SL Õhtulehele, et viimaks võtsid muusikud siiski omad pillid kotist välja, mikrofonid ja võimendid oli kultuurimaja jagu.

Justamendiga oli kokku lepitud kahetunnine etteaste. Lavale läksid nad 20.15, kuid kui Avamere umbes 5 minutit enne üheksat peoplatsile tagasi jõudis, olid moosekandid juba areenilt maas ja asjadki kokku pakkinud.

Avamere arvab, et küllab tahtis bänd ühel õhtul kahes kohas kõvasti raha teenida. „Ole sa üle-eestiline artist või kes tahes. Sul peab olema lugupidamine publiku vastu.”

Ka Türi kultuurimaja juhataja Ülle Välimäe ütleb, et eelistab Justamendiga enam mitte kunagi kohtuda.

Justamendi liige Jaan Elgula tunnistab erimeelsusi ning lisab, et need tingisid nende mänedžeri ja korraldajate vaheline üksteise vääritimõistmine. Mänedžeri käest ei saanud kahjuks kommentaari küsida, kuna too viibib haiglaravil.

Omi muusikariistu polnud pillimehed kotist välja võtta tahtnud sellepärasr, et neid ootas samal õhtul veel üks esinemine ja nad lootsid sedasi aega kokku hoida. „Lõpuks oli ikka nii, et tulime oma trummidega. Nad hakkasid laiama ja lihtsam oli tekitada oma trummid.”

Samas räägib Elgula, et korraldajad pole neile senimaani sentigi esinemistasu maksnud. „Selles vist asi ongi, et nad ei taha meile maksta.” Korraldajad ei tahtnud Elgula sõnul neilt isegi arvet vastu võtta.