Festivali üheks peaesinejaks on legendaarne kitarrist, laulja ja laulukirjutaja, Bostonist pärit Bob Margolin, kelle tähelend sai alguse aastal 1973, kui Muddy Waters noore talendi oma bändi kutsus. Koos Watersiga mängis Margolin järgmised 7 aastat, salvestades mitmed Grammyga pärjatud albumid. 2013. aastal nomineeriti Margolin USA Bluusmuusika galal aasta meesartistiks.

"Minu muusikas peegelduvad 50-aasta pikkune pillimehetee ja igivana bluusipärimus, lapsepõlverõõmud ja vananemise õppetunnid, teekond läbi elu väljakutsete, eneseiroonia ja tõeline armastus, lein ja lootus, ja seitse aastat Muddy Waters'i bändis", kirjeldab mees ise oma muusikat.

Seekordne teine peaesineja, Texases sündinud laulja, näitleja ja laulukirjutaja Caron "Sugaray" Rayford, tegi oma esimesed sammud muusikas juba 7- aastaselt lauldes ja mängides trummi kirikukooris. Kogu Sugaray kasvukeskond oli täis gospelit ja souli, ja seda on tema muusikas tunda. Lavalise elegantsi ja liikuvuse poolest on teda aga võrreldud James Browni endaga.

Kokku toimub festivali raames üle kolmekümne kontserdi, seekordsele festivali esinejaterivis on bluusi sünnimaalt USAst tulemas koguni 5 koosseisu. Festivalile on saabumas ansambleid veel Kanadast, Itaaliast, Soomest, Rootsist, Tšehhist, Lätist ning loomulikult on esindatud ka kodumaine bluusiparemik. Festivali raames tähistab oma 30ndat lavajuubelit kodumaine Compromise Blue, kes kutsub lavale Ameerika Ühendriikideski nime teinud kodumaise kitarrigeeniuse Laur Joametsa ning hip-hop rühmituse A-Rühm.

Kodumaine kollektiiv Revals astub lavale festivali eriprojektiga "Sinine, Must ja Kange", mille raames astuvad külalisesinejatena lavale mitmed kodumaised staarid. Esinejaterivi täieneb pidevalt ning lisainfot leiab festivali kodulehelt SIIT!