"See on täielik matuseülikond, ma olen kindel, et ta maetakse selles," kommenteeris Juur esimese asjana Saksamaa õhtujuhi ülikonda.

Samuti juurdlevad mehed selle üle, miks Eurovisiooni saatejuhtide lauldud laule enam kunagi ei kuule. Nimelt ei ole kummalgi Matvere ja Peebo lauludega plaati, mida esitati siis, kui Eesti Eurovisiooni võitis.

Mehed tänavad ka kõiki neid kes neile alkoholi ja snäkke saatsid. Onu Bella saatis saatejuhtidele ka isetehtud kreegiveini "Getteri kreegivein".

Soome laulu kohta räägivad mehed, et kujutavad ette kuidas Soomes oleks suur kontsert ja Paradise Oskar oleks Lordi soojendaja ning siis tuleks Lordi ja sööks armsa poisi lihtsalt ära.

Bosnia ja Hertsegoviina laul "Love In Rewind", mida esitab Dino Merlin ei saanud meestelt paraku mitte mingit reaktsiooni ega kommentaari.

Juur lubab teha saate lõpus auhinnamängu. Nimelt tuleb vaid tähele panna mitu korda öeldakse saate jooksul sõna "hitler" ja õigesti vastanud isiku võtab Juur isiklikult sülle ja eemaldab jope, paraku lubas ka jopega minema joosta.

Taani laulu halbust põhjendavad mehed sellega, et Taanis antakse kõigile
bänditegijatele riigi poolt instrumendid ja prooviruumid. Lõpuks ei jää poistel muud üle, kui vaid Eurovisioonile kohale tulla ja lasta riigi juuksuril soeng pähe teha.

Leedu lugu meeldib saatejuhtidele lausa nii vähe, et soovitavad vaatajatele minna just selle loo ajal kööki nosimist otsima. "Leedu ei ole mitte keegi," nendivad nad. "Leedu naised on erakordselt koledad, kohe erakordselt," lisab Juur lauljannat kaedes. "Kui Getter laseks ennast käest ära, hakkaks jooma ja vajuks lonti ära siis võiks sarnasus suur olla," võrdleb Kivirähk Evelina Sašenkot Getter Jaaniga.

"Meie ostetud püksid jalas," nendib Kivirähk Iiri lauljaid vaadates, vihjates sellele, et Iirimaa on vaene. "Ma vaatan seda episoodi põlgusega," lisab Juur. "Mulle teeb rõõmu, et Iirimaa pole Euroopalt veel nii palju raha saanud, et taustatüdrukutele kah pükse jalga saada," on Kivirähk eluga rahul.

"Rootsi laul on eriti kole, me võtame selle ila maha," ei ole Kivirähk Rootsi lauluga eriti rahul. Samuti tahab ta vaimselt valmistuda Getteri esinemiseks.

Ja lõpuks esinebki meie enda Getter Jaani. Mehed käsivad lausa kodudes vait olla. "Väga suurepärane," kiidavad mõlemad mehed. Samuti ähvardab Kivirähk Facebookiga liituda, kui Getteri fännileht kohemaid 10 000 liitujat kokku ei saa.

Kreeka laulu kohta mainib Juur kohe ära, et see on puhas jälkus. Mehed leiavad ka sarnasuse Spartaga, ilmselgelt Kreeka lavakujunduse tõttu.

"Nagu lauldi 45. aastal, laulavad taaskord Saksamaa pinnal venelased," naerab Kivirähk enne meie idanaabri esinemst. Samuti meenutasid Venemaa lauljad meestele tavalisi lasnamäe venelasi.

Prantsusmaa laulja meenutas meie kommentaatoritele hoopistükkis kurba Napoleoni sõdurit, kes laulab oma kannatustest.

Šveitsi kohta ei ole meestel üllataval kombel midagi halba öelda. "Inimesed olid lihtsalt armsa laulu kirjutanud ja mõtlesid, kuhu seda saata ja näed saatsidki Eurovisioonile," pakub Juur.

"See aasta on Saksamaal küll valminud üks tuim lugu," kurvastavad mehed. "Eelmine aasta oli tragi Saksa tüdruk, aga see aasta jube väsinud! Samas võib-olla on korraldajatel kergem võtta iga aasta sama laulja- kohe teada, mis jalanumber ja erisoovid neiul on," arvavad saatejuhid.

"Rumeenia oli vanaaegne eurolugu, Getterile ikka vastast ei ole!" on mehed uhked ja rahulolevad.

"Austria on see maa, kus naisi hoitakse maa all keldris ning nüüd ta on keldrist välja roninud ja laulab. Huvitav, mida on tal meile, kes on kauem maa peal elanud, öelda?" on mehed laulu suhtes kahtleval positsioonil. Kahjuks jõudsid nad loost kuulda vaid viimast nooti ja aplausi.

"Aserbaidžaani lauljannal on tissi ja tussi," on Juur rahul. Laulu ennast Juur kahjuks tähele ei pannud. Ilmselgelt olid ta mõtted ja pilgud mujal.

Juur annab auhinnamängus osalejatele teada, et neljast viieni on ta Tallinnas Viru Keskuse Rahva Raamatus ja Laseringis ning on valmis sülle võtma seekord vaid ilusaid inimesi. Eelisjärjekorras võtab Juur sülle filosoofiateaduskonna tudengeid.

"Serbia laul on väga armas, mulle väga meeldisid Serbia tütarlapsed," on Juur alkoholi rohkem tarbides aina lahkem ja lahkem.

Gruusia laulu "One More Day" mehed ei kommenteeri, küll aga sooviks Juur, et Gruusia neidudel oleks veel lühemad seelikud.

Punktide jagamisel mainib Kivirähk naljaga, et tal poleks selle vastu midagi kui järgmine aasta toimuks Eurovisioon Aserbaidžaanis.

Juur: "Ära pabla! Kuskilt karupersest need punktid meile ikka tulevad!" Nimelt on Andrus mures, sest Eestile pole veel keegi ühtegi punkti andnud.

"Eesti sai kaks punkti, me saime Itaaliast ette!" rõkkab Kivirähk, kui Eesti sai oma esimesed punktid see aasta.

"T**astunud soomlased ei andnud meile 12 punkti!" on Juur raevunud. "Mul on tunne, et ma ei taha seda lauluvõitlust enam kunagi kommenteerida kui need punktid jagunevad nii nagu praegu," on Juur solvunud.

"Algas meie pidu toredasti, aga lõpp kisub kurvaks. Hakkame taksot tellima?" on Juur punktides ikka väga pettunud.

"See on ikka nii piinlik! Mida me teha saaksime?" ahastab Kivirähk. "Meile ei peaks korda minema, mida arvavad meist teised riigid!" julgustab Eesti rahvast Juur.

"Eestlased pange ennast põlema!" hüüatab Kivirähk taibanuna, et Eesti andis 12-punti Rootsile.

Juur palub lätlastel väga valvas olla, sest Mart haub Lätile kättemaksu näruse 4 punkti eest.

Saatejuhid on saate lõpuks küll pettunud ja purjakil, kuid head tuju ei ole nad veel õnneks kaotanud. Lõpetuseks lasevad nad enda lemmik eurolugu "Leto Svet"