Konkursist osavõtjad peavad saatma ETVsse hiljemalt 20. novembriks demolindi kahe lauluga, millest vähemalt üks on esitatud eesti keeles. See nõue ei ole aga kohustuslik mitte-eestlastest osalejatele, teatas ETAle ETV pressiesindaja Toomas Luhats.

Võimalusel ootab ETV ka VHS-koopiat osaleja eelnevatest esinemisest ning selle puudumisel värvifotot võistlejast. Osaleda soovijail tuleb kirjutada ka lehekülje pikkune lühiessee teemal “Milles tahaksin end elus peale laulmise veel proovile panna”.

Viimased aastad on tõestanud, et ETV “Laulukarussell”, “Kaks takti ette” ja Eurovisiooni lauluvõistlus on olnud Eesti lauljatele kolmeks järjestikuseks trepiastmeks teel suurde muusikamaailma.

“Kaks takti ette” esimene võistlussaade oli eetris 12. mail 1972. aastal. Aastatel 1972-1973. toimus 14 võistlussaadet ning lõppkontsert Estonia kontserdisaalis, mille võitis Jaak Jürisson.

Tänavu 30. juubelit tähistav saatesari on aastate jooksul Eestile andnud terve plejaadi suurepäraseid lauljaid. Saates on osalenud nii Silvi Vrait, Anne Veski, Marju Länik kui ka noored lauljad Pearu Paulus, Maarja-Liis Ilus, Hanna-Liina Võsa, Tanel Padar, Eda-Ines Etti ning paljud teised.