Eelpeo piiri tagant saabuvateks külalisesinejateks on Superstar & Star featuring Tapes ning PLO Man.

Superstar & Star on Ameerika Ühendriikides tegutsev kodudisko ja glamuurse lo-fi-funki kuningas, kelle muusikat on välja andnud festivali Kalana Saundi taga seisev Eesti plaadifirma Porridge Bullet. Kariibi juurtega vokalisti ja tantsijat Superstar & Stari toetab laval muusikaliste taustadega inglasest tantsumuusikasepp Tapes.
Muusikud saabuvad live-showga Tallinnasse ühise Euroopa turnee raames.

Teine peaesineja, PLO Man, on Berliinis pesitsev DJ ja produtsent, kes on andnud oma nägemusega uue hingamise deep house muusikale. Plaadifirma Acting Press boss on kõrgelt hinnatud ja ekstraklassi maitsega DJ ning astub EKKMis üles tunde kestva maratonsetiga.

Kontsertidega astuvad Kalana Saund eelfestivalil lavale ka eksperimentaalmuusik Mihkel Kleisi klubimuusikaprojektiga Ratkiller ja uuekooli jungle’it viljelev duo Kitchen Brothers.

DJdena kuuleb ja näeb puldi taga veel Raul Saaremetsa, Lill Slimmi ja Tapesi.

Spetsiaalse Kalana Saundi eelfestivali menüü valmistab peo jaoks Curated by Bakerman.

Muusikaõhtu algab juba varakult – kella 19:00st, kui EKKMi hoovis käivitub live-programm. Plaadimuusikat valitakse Kalana Saundi eelsündmusel alates südaööst.

Kalana Saund 2018 põhifestival toimub 26.-29. juulini Sõru sadamas, Hiiumaal. Esimest korda kuuleb sel suvel festivalil ka välismaiseid artiste, kellest seni festivali poolt välja kuulutatutest on tuntumad nimed Lone, Dashychira ja Jimmy Winkles.

Kogu kava teeb festival teatavaks järgmisel nädalal.