Kammernaiskoori dirigendi Tiiu Sinipalu sõnul oli kontserdikoha valik teadlik. „Muusikapäeva eesmärk on tuua muusika argipäeva ja inimesteni, kes seda tihti ei kuule. See on väga eriline, et meil on võimalus oma muusikat esitada BLRT Grupi töötajatele, kuid oodatud on loomulikult ka teised kuulajad,“ lisas Sinipalu.

Sinipalu sõnul meeldibki kammernaiskoorile tavatutes kohtades esineda. „Meile meeldib esineda kohtades, kus muusika igapäevaselt ei kõla. Meie tegutsemisaja jooksul oleme esinenud laohoonetes, kirikutornis, rannas. Meri ja meremehed on sireenidele äärmiselt südamelähedased, seetõttu on Kopli poolsaarel asuv laevatehas meie jaoks just sobiv,“ kommenteeris Sinipalu.

Kammernaiskoori kontsert „Helitehas“ algab 1. oktoobril kell 12. BLRT Grupi turvareeglite tõttu palutakse kõigil kontserdikülastajatel kontserdile registreerida enne käesolevat pühapäeva, 28. septembrit. 

Registreerida saab SIIN.

Kammernaiskoor Sireen on uus koor Eesti muusikamaastikul, mis loodi 2011. aasta lõpus kahe noore dirigendi Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisu poolt. Lühikese tegutsemisaja jooksul on koor andnud mitmeid kontserte üle Eesti ning saavutanud teise koha rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinn 2013 naiskooride kategoorias. Koor väärtustab koostööd noorte Eesti heliloojatega, esitades uudisloomingut Pärt Uusbergilt, Maria Kõrvitsalt jt.

„Helitehas“ on üks 147st rahvusvahelise Muusikapäeva raames toimuvast kontserdist. Kontsertprogrammi korraldava Eesti Muusikanõukogu sõnul on Muusikapäeva näol tegemist heatahte projektiga, kus kõik muusikud esinevad tasuta. Projekti eesmärk on propageerida muusikakultuuri ning tutvustada muusikat kui haridust ja elukutset.