Nii Eestist kui välismaalt nii uut — näiteks Dahling ja Stand Before (pildil) — kui vana.

Kahepäevane kogu pere muusikapiknik Tohisoo mõisapargis pakub kuulamist nii rajudele teismelistele kui nende emadele-isadele.

2. augustil, esimesel päeval, algavad kontserdid kell 19. Kõrvu paitavad tšellokvartett C-jam, noorte meeste vokaalansambel EORP. Charles Gounod „Missa Solemnis“, mis 1855. aastal koorile ja sümfooniaorkestrile kirjutatud, kantakse ette Urmas Lattikase seades rock-bändile ja keelpillirühmale. Kaastegevad Eesti klassikalise muusika tippsolistid ning Raplamaa segakoor Cantus. Õhtu lõpetab Chalice oma tuntud headuses.

Pühapäeval algab pidu varavalges, kell 12 alustavad Kohila, Raplamaa ja teised Eesti tuntumad noortepundid. Laiale kuulajaskonnale tuntud muusikutest on Kohilasse lubanud paiga depressiivsust testima tulla HU?. Hannaliisa Uusmaale teevad lava soojaks teiste seas ka ansamblid Rootsist, Soomest ja Lätist.

Eraldi kuulamisväärtuse loob projekt „Raplamaa kitarristid“, kus koos on Raplamaalt ja Kohilast pärit üle-eestiliselt tuntud tippkitarristid. Teiste seas Elmar Liitmaa, Toomas Vanem, Paul Daniel jt.

Kapa muusikafestivali teeb eriliseks pühapäevane toimumisaeg ja koht vanas mõisapargis. Ehkki lavalt on kuulda igas stiilis rokki, valitseb peoplatsil meeldiv ja turvaline meelolu, mida tullakse nautima ka koos väikeste lastega.

Festivali peakorraldaja Elari Lendi sõnul on ürituse missioon tutvustada ülejäänud Eestile Kohilat kui aktiivset ja elujõulist paika, kust on sirgunud palju andekaid muusikud ning kus jätkuvalt toimib aktiivne bändide tegemine. “Kapa festivalil esinevad peamiselt Eesti artistid ning suurt tähelepanu pöörame kohalike bändide toetamisele ja neile esinemisvõimaluste pakkumisele,“ rõhutab Elari Lend, kes ise samuti koolipõlves mängis üsna tuntud bändis nimega Stele.

Kapa muusikafestivali korraldaja on Eesti Lavamuusika Ühing. Festival on mittetulunduslik ettevõtmine. Korraldusmeeskonnas on vabatahtlikult kaasa löömas tosin inimest, ürituse toimumise ajaks liitub neile veel paarkümmend vabatahtlikku noort.