Kui palju siis maksab üks õhtupoolik neljal väga erineval Eesti muusikafestivalil ning millise külastus neist on kõige kallim ja millega tuleks siis keskmiselt üht suvist väljaskäiku plaanides arvestada?

Pühajärve Jaanituli 22. juuni - 23. juuni (Otepää)


Suure variatsiooniga välismaa ning eesti artiste täis õhtu pilet läheb maksma ühele inimesele 24 eurot. Kui osta kohe 43-eurone kahe päeva pilet, siis õhtu sissepääs läheb maksma umbes 21,5 eurot. Festivalil saab kuulata nii räppi, rokki kui ka elektroonilist muusikat.

Lisaks heale muusikale lubatakse traditsioonilisi jaanipäevamänge ning erinevaid atraktsioone, mis lähevad maksma umbes 5 eurot/kord. Hulljulgemad saavad sooritada ka benji-hüpet, mille hind umbes 60 eurot.

Õlu- või siidritopsi hind jääb suurematel üritustel 4-6 euro vahele ning ega eestlased ühe joogiga siis ei piirdu! Ilmselt naise joogitempot arvestades, tuleks summa veidi väiksem, aga keskmiselt läheks alkoholi peale õhtu jooksul 25 eurot.

Suure möllu ja tantsimisega saab kindlasti ka kõht tühjaks ning õnneks saab sealt osta korraliku prae umbes 8 euroga.

+ Lisakulud - parkimine, ööbimiskoht

Pühajärve jaanitulele minejad peaks seega arvestama keskmiselt 70 euroga õhtu kohta.


Õllesummer 4.juuli - 6. juuli (Tallinn)


Kolme päeva jooksul saab näha Õllesummeril nii välismaa kui ka eesti artiste. Peaesinejad on DJ Armin Van Buuren, Pet Shop Boys ning Franz Ferdinand. Nelja erineva lavaga show maksab tulijale üksikpiletina 25 eurot. Kui osta 48 euro eest festivalipass, mis tagab sissepääsu kõigil kolmel päeval, siis maksab sissepääs kõigest 16 eurot.

Õllesummerile kohaselt peab kindlasti arvestama sisse ka jookide maksumuse. Õlle hind jääb keskmiselt 4-6 euro vahele, seega alkoholi peale läheks taas umbes 25 eurot. Toidu hind on ka keskmiselt 6-8 eurot.

Festivalil on lõbustused kogu perele, mis lähevad maksma umbes viis eurot mäng. Saab kindlasti panna proovile nii oma loosiõnne kui ka täpsusviset ja nii need 10 eurot lähevadki. Julgemad saavad jällegi 80-meetrist benji-hüpet sooritada umbes 60 euro eest.

+Lisakulud: parkimine, WC


Õllesummerile tulijad peaksid julgelt arvestama 70 euroga õhtu peale!


Sweet Spot Festival 27. juuli - 28. juuli (Tallinn)


Esmakordselt toimuv linnafestival Sweet Spot on tulemas Kultuurikatla parki ning selle ümbrusesse. Hea asukoht viitab sellele, et suure tõenäosusega ööbimise pärast festivalile tulija muretsema ei pea, sest mõni pealinnas elav sõber ikka leidub ja nurk tema diivanil, kus veidi puhata.

Tulemas on nii välismaa indie-artistid Tom Odell ja London Grammar kui ka Eesti räpparid nagu Reket, Tommy Cash ja Nublu. Üritus on veidikene krõbedama hinnaga kui eelmised kaks - 54 eurot üks õhtu! 2-päeva pilet on aga 79 eurot, mis tähendab, et õhtu maksab pea 15 eurot vähem - 39,5 eurot.

Lisaks muusikale lubatakse kõrgemat klassi toitu, seega võib eeldada, et toiduhind on keskmiselt 10 eurot ning alkohol alates neljast-viiest eurost, kokteilid 8-10. Kuna ühe joogiga ei piirduta, siis võib öelda, et seal võiks jookidele arvestada 40-50 eurot õhtu jooksul.

Ürituse kaardil on olemas ka meelelahutusala, mis suure tõenäosusega jääb nagu alati 5 euro piirdesse. Kes püüab parte, kes näitab oskusi nooltemängus ning ongi juba 10 eurot läinud taas.


+Lisakulud: tallinnlastele pea olematud

Kõik Sweet Spot festivalile külastajad võiksid mõnusa õhtu nautimiseks planeerida umbes 120 eurot päeva kohta!


Weekend Festival Baltic 17. august - 19. august (Pärnu)


Weekend Festivalil on kõige krõbedama hinnaga pilet - ühe õhtu eest peab maksma 79 eurot. 133-eurose festivali passiga on üks õhtu kõigest 44 eurot. Festivalil kuuleb esinemas elektroonilise tantsumuusika ehk EDMi hinnatumaid artiste ning näiteks ka maailmakuulsat räpparit Post Malone.

Toidu ning alkoholi hinnad on sarnased esimese kahe festivaliga - korraliku prae hind on umbes 8 eurot, õlu alates 4st ning mõni kallim kokteil koguni 12 eurot. Seega võib arvestada, et ka Weekend festivalil läheb jookidele umbes 30 eurot.

Kui vahepeal väsib jalg tantsimisest ära, saab minna mini "lõbustuparki", kus on näiteks ka vaateratas (5 eurot) ja klassikalised festivalimängud. Ja jällegi 10 eurot läinud!


+Lisakulud: parkimine, ööbimine, luks-WC


Möllu, tantsu ja meeletu energia eest peab kokku võttes välja käima umbes 130 eurot!


Nelja festivali keskmine on umbes 98 eurot õhtu kohta! Kas sul on see summa? Mille pealt kokku hoida annaks ja kui paljusid sellise hinnaga õhtuid endale lubada saakid suve peale?Anna kommentaariumis teada!