1. Täna avaldatava stuudioalbumi "Always Ascending" nimilugu on osaliselt inspireeritud 1932. aastal toimunud USA õhulaeva Akron õnnetusest, mille käigus püüdsid mitusada mereväelast õhulaeva maanduma sundida. Ootamatu tuulehoog tõstis õhulaeva uuesti õhku. Enamus mereväelasi lasi köitest lahti, kuid neli jäid rippuma.

Üks neist lasi ise köiest lahti ca 4,6 meetri kõrguselt, teise päästsid pardal olnud meeskonnaliikmed ning kaks kahjuks hukkusid. Ajakirjale Q Music Magazine antud intervjuus ütleb bändi laulja ja ninamees Alex Kapranos, et see õnnetus on inspireerinud loo muusikalisi käike ja lisab filosofeerivalt: "mõnikord tuleb lahti lasta, et saaks edasi liikuda."

2. Lahti laskmist ja edasi liikumist on bänd hiljuti ka ise kogenud. Franz Ferdinandi pikaaegne kitarrist Nick McCarthy ostustas kaks aastat tagasi bändist lahkuda, et tuuritamise asemel oma perega olla. Nicki asemel on bändis nüüd kaks uut liiget – Julian Corrie ja Dino Pardot. Uute liikmete jaoks on sellesuvine Õllesummeri kontsert esmakordne.

3. Album valmis koostöös prantsuse produtsendi ja pop-duo Cassius liikme Philippe Zdariga. Teiste hulgas on Philippe koostööd teinud ka Beastie Boysi ja Pharell Williamsiga.

4. Värske albumi mitmed lood kirjutati peamiselt bändi laulja Alex Kapranose kodus, mis asub Glasgow lähedal.

5. Lugu "Lois Lane" on osaliselt inspireeritud 24-aastase Kapranose kogemusest 30+ vallaliste peolt. "Tähistasime mu sõbra 30. sünnipäeva ja läksime sinna peole. 24-aastasena tundus see mulle maailma kõige masendavam asi, olla üle 30 aasta vanune! Suva see vallalise staatus. Nüüd ma olen juba julgelt üle 30," sõnas ta ajakirjale Rolling Stones antud intervjuus.