Madonna

Madonna veidraim soov 2009. aasta kontserdi eel oli pitseeritud tuliuus tualetipott. Poti vaatavad enne artisti saabumist üle staari esindajad, kes selle kohale asetavad ning pitseerivad.

Riietusruumis pidi Madonnat ootama jalavann ning kolm erisuuruses kabala-küünalt, millel igaühel neist naise hingeelule tähtis sõnum.

Selle kontserdi ajal oli Tallinna kohal kehtestatud ka lennupiirang, sest tema kontserditel kasutatakse valgusefektideks väga võimsaid lasereid, mis võivad piloote pimestada.

Bastille

Briti popsensatsioon Bastille esitas oma Õllesummeri 2014. aasta esinemistingimustes riukaliku nõudmise. Nimelt ootasid nad, et valmis oleks prinditud foto, millel on kujutatud Bastille liige koos eesti kuulsusega voodis. Kuulsuse valiku jätsid naljahambad korraldaja otsustada. Lõpuks sai bändi riietusruumi seina ehtima pilt voodis koos Carmen Kassiga!

Lady Gaga

Lady Gaga raideris oli suurte tähtedega esile toodud, et tema riietusruumi ukse külge tuleb paigaldada tugevdatud tabaluku kramp, et Lady Gaga tuuri mänedžer saaks lauljatari riietustoa tabasse panna. Seda tuli täita isegi juhul, kui riietusruumi uks on hariliku võtmega lukustatav.

Scooter

Pea igal aastal Eestit külastav Scooter, kes Haapsalu jaanitulel ka sel aastal üles astub, on ette kirjutanud, et backstage'is ei tohi kasutada neoonlampe ja üldse peab kogu valgus olema reguleeritav.

Trio soovib, et nende puhkeruumid oleks muudetud hubasemaks kümnete küünaldega ja paari pudeli ehtsa prantsuse šampanjaga. Bändile ja kaaskonnale võib veel pakkuda Henrdicksi džinni ja Absoluti vodkat. Rõhutatud on, et õlu ei tohi olla plekkpurgis, vaid kindlasti klaastaaras.

Robbie Williams

Robbie Williamsi nõudmised nägid ette, et riietusruumis peab olema privaatne, viimseni korras sanitaarne vannituba. Olemas peab olema näiteks kaks täispikkuses peeglit, kodukinosüsteem, suur klaasuksega külmkapp, mis jookide jaoks mõeldud ja puhas prügikast.

Nõudmiste nimekirjas on seegi, et ruumis peab olema neli tuhatoosi. Iga päev peab tiimi käsutuses olema 200 valget suurt saunalina, mis peavad olema pehmed ja äsja pestud, 50 valget ja 20 musta käterätti.

Rihanna

Eraldi punktina oli nimekirjas lauljanna nõudmised kahe Tridenti rohelise piparmündi- ja roosa mullinätsu peale. Ka vesi pidi olema kindlat sorti, seda saadakse ainult Vaikse ookeani Fidži saarte arteesiakaevust.

Mustasch

Nemad soovisid kitsukestesse Rock Cafe tagaruumidesse näiteks pinballi mängumasinat ja lauatennist.

Vahvaid seikasid ja meenutusi

"Moby näiteks tuli 2009. aastal oma eralennukilt maha kilekotikesega, kus oli sees tofu, sest ta arvas, et endises Nõukogude Liidu riigis midagi sellist ei müüda. Rod Stewart nõudis ülikallist vintage-šampanjat, mis kroonides maksis 5000. Ja neid oli vist vaja ka päris mitu tükki. Pärast tuli välja, et nad lihtsalt hulpisid jääseguga cooleris ja keegi isegi ei puudutanud neid," meenutab paljude suurürituste pressiesindaja ja pikaaegne Õllesummeri avalike suhete juht Reno Hekkonens.

Staaride eest on ka alkoholi mitmel korral peidetud. "Üks tuntud artist oli just võõrutusravi läbinud ja mänedžer käskis hotellis minibaari tema eest lukku panna ja võti hoiule anda," meenutab Hekkonens oma pika karjääri huvitavaid juhtumisi ja märgib veel sellegi, kuidas Calvin Harris läks kaduma. "Ilusal juulikuuööl läks jalutama mere äärde ja tuli tagasi alles järgmine päev. Kõik olid väga mures. Tutvus veetlevate tüdrukutega, nagu tuli hiljem välja."

Veel meenub talle, et Alice Cooper oli kindlustatud 2 miljonile dollarile. "Hea, et midagi ei juhtunud! Kui mitte arvestada, et tal läksid laval püksid vägagi sensitiivse koha pealt lõhki," muigab ta.

"Dire Streetsi Mark Knopfler oli eriline pedant lukslimu salongi temperatuuriga. Kui ma õieti mäletan, pidi see olema täpselt 24,5 kraadi celsiust. Koma!" ei suuda Hekkonens ära imestada, kui detailseks ikka vahel minnakse. Samas tõdeb ta, et sellist elu, mida maailmastaarid elavad, ei sooviks ta vaelaselegi: "Kõige pirtsakamad on artistid siis kui neil on pikk ja raske tuur selja taga. Sellist elu ei sooviks vaenlaselegi. Iga päev: lennuk-auto-esinemine-hotell. Ja nii kuid ja kuid järjest - see pole elu. Pole siis ime, et nad on vahest tujukad. Kuidas iganes - korraldaja peab omalt poolt tegema kõik, et artistil oleks võimalikult mugav ja hea olla Eestis viibimise ajal."