Postimees kirjutas, et möödunud aasta 10. juulil Pühajärve Beach Party nimele patendi saanud ärinaine Marge Reintam ähvardab tänavuse rannapeo korraldajaid kohtuga ja kavatseb pressile läkitatud avalduse järgi arestida nende varad.

Lisaks lubab kaubamärgi omanik teavitada kujunenud olukorrast kõiki seniseid sponsoreid, partnereid ja artiste.

“Kui me Priit Kalaga selle nädala jooksul ürituse nime kasutamise suhtes kokkuleppele ei jõua, on oht, et sel aastal Beach Partyt ei toimugi,” ütles Reintam.

Tänavuse rannapeo peakorraldaja Priit Kala ütles, et ei usu Reintamiga kokkuleppe sõlmimist.

“Me ei kavatsegi sel aastal korraldada Pühajärve Beach Partyt ja teavitasime Reintami sellest juba aasta tagasi. Pidu toimub, ainult selle vahega, et meie teeme selle Beach Party Festivali nime all,” selgitas ta. Reintami väitel pole küsimus ainult nime muutmises.

“Beach Party Festivali korraldajad on paljudes kohtades öelnud, et nende üritus toimub kaheksandat aastat järjest, kuid see on ju vale,” mainis ta. “Minu üritus toimuks kaheksandat aastat järjest.”

Lisaks ajakirjanduses avaldatud artiklitele ja reklaamidele rõhuvad rannapeo korraldajad järjepidevusele ka ürituse koduleheküljel, kuhu on üles seatud meenutusi möödunud rannapidudest. “Kui nad ütleksid, et tegemist on uue üritusega, siis poleks probleemi. Kui ma olen ühe kaubamärgi omanik, ei tähenda see, et keegi ei tohi teha üritusi Pühajärvel,” nentis Reintam.

Pühajärve Beach Party nimi on olnud tüliõun ka varem. 1997. aasta juulis taotles rannapidu organiseeriv PBP Productions patendiametilt Pühajärve Beach Party kaubamärgi registreerimist, Soome taustaga meelelahutusfirma OÜ Holy Lake Arengud omanik Risto Vuorinen aga esitas majandusministeeriumi apellatsioonikomisjonile kaebuse kaubamärgi registreerimata jätmise eest.

Protesti aluseks oli väide, et selle registrisse kandmine oleks vastuolus kaubamärgiseadusega. Pärast mitmeid vaidlusi andis komisjon möödunud aastal õigused siiski Marge Reintamile.

Hoolimata sellest, et Pühajärve rannapoe õigused kuuluvad kellelegi teisele, peab end ürituse idee algatajaks Soome telemees Risto Vuorinen, kes hindab nime registreerimist teisele isikule oma elu suurimaks moraalseks kahjuks.

“Pühajärve Beach Party nime ja idee autorina tunnevad mind paljud. 1994. aastal, mil toimus esimene rannapidu, andsin sel teemal palju intervjuusid ajakirjandusele. Kõik teadsid, et keegi soomlane on selle ürituse taga,” on Vuorinen aasta tagasi öelnud. “Häbematus oli ka see, et rannapeo nimi registreeriti Marge Reintami nimele, kes oli minu firmas raamatupidaja. Ei oleks osanud arvata, et oma töötajad kuritarvitavad minu usaldust.”

1994. aastal, kui toimus esimene Pühajärve rannapidu, olid selle korraldamisega peale Vuorineni ja Reintami ametis ka Lauri Tõntspoeg ja Andreas Lukin. 1997. aastal võttis Reintam korraldustoimkonda lisaks Priit Kala, kes aga aasta-aastalt üha enam võimu haaras ja lõpuks oma ürituse püsti pani.

Kala kinnitas, et rannapidu Pühajärve rannas toimub sel aastal kindlasti. “Muretsemiseks pole põhjust! Kindel võib olla selles, et üritus toimub samas kohas, kus lubatud ja samade ansamblitega, keda muusikasõpradele lubasime. Tänaseks on kõigi artistidega lepingud sõlmitud ja ettenõutud deposiidid tasutud.”

Aastate jooksul on Pühajärvel esinenud Eesti päritolu prantsuse muusik Indra, menugrupid Bony M, Smokie, tuntud rokkansambel Slade ja paljud teised muusikamaailmas tuntud tegijad.

Esimese rannapeo korraldaja Risto Vuorineni sõnul on ürituse viimaste aastate käive küündinud üle mitme miljoni krooni. Viimastel aastatel on rannapeol iga kord käinud ligikaudu 16.000 inimest.