"Nad olid teinud väga põhjaliku eeltöö, miks neile Eesti Laul meeldib ja kuidas nad seda arendaksid. Olime selle üle väga rõõmsad,“ sõnab ERR-i elamussaadete toimetuse juhataja Karmel Killandi Õhtulehele ja kinnitab, et need kandidaadid, kes jäid viimasesse vooru, on tugevad ja õiged kandidaadid.

Killandi sõnul kohtuti kandidaatidega kahes voorus, kus nad pidid läbi tegema kaks väga põhjalikku ülesannet. Igal kandidaadil on ka väga konkreetne plaan ja visioon, mida nad Eesti Laulu produtsendina täide viima hakkaks.

Karmel Killand lausus ERR-i portaalile Menu, et põhjapanevaid muudatusi Eesti Laulul oodata ei ole, kuid kõik kandidaadid olid väga üksikasjalikult mõelnud, kuidas sündmust veel atraktiivsemaks teha. "Formaat tohutult ei saa muutuda, selle võrra on ta nii hästi tööle hakanud. Aga väikesed muudatused tulevad küll ja need värvivad ilusasti Eesti Laulu uuemaks," ütles ta.

"Suve lõpus pannakse kokku lõplik meeskond, edasised plaanid ja siis hakkab töö käima, sest Eesti Laul peab tulema uhkema ja võimsamana kui eales varem. Palju on ära tehtud, areneme ikka edasi," kommenteeris Killandi.

"Kümme aastat on pikk aeg. Oleme teinud läbi tohutu arengu ja nüüd on aeg, et keegi teine võtab asja üle, teeb auditi ning viib asja veel omakorda järgmisele tasandile," lauss Mart Normet aasta alguses Kroonikale.

"Tead, mida ma kõige rohkem kardan. Enesekordamist, üllatuse puudumist ja vigade mitte tegemist. Jah, ma ei taha olla jutumärkides "liiga tark”. Vigade liiga oskuslik välitmine paneb arengu kinni, sest sa justkui tead jutumärkides “õigeid vastuseid”. Arengu toimumiseks on aga vaja lapselikku avastamist ja vigade tegemist. Ma tunnen, et tean liiga hästi seda, kuidas seda teleshow’d “õigesti teha". Tahan, et tuleksid uued inimesed ja teeksid midagi uut, sest Eesti Laulu tegemisest lahedamat tööd annab otsida," seletas ta.

Eesti Rahvusringhääling otsis peaprodutsenti projektile Eesti Laul avalikul konkursil ja kõikidel soovijatel oli aega kandideerida kuni 14. maini. "Eesti Laulu uueks peaprodutsendiks on oodatud inimene, kes tunneb hästi eesti ja välismaist muusikamaastikku ning tahab lennutada selle projekti uutesse kõrgustesse," seisis ERR-i poolt laiali saadetud töökuulutuses. "Sobiv kandidaat omab teletootmise ning meeskonnajuhtimise kogemust, suudab koostada eelarveid ja neis püsida ning on suurepäraste kommunikatsioonivõimetega."