“Igas eelvoorus osaleb seitse bändi, kellest finaali pääseb kaks. Ühe bändi valib publik välja kõigi nende vahel, kes finaali ei pääse. Publiku lemmik saab otse finaali,” selgitas konkursi peakorraldaja Kadi Maarand.

Kadi Maarandi sõnul on bändide tase aasta aastalt paremaks läinud. Nii ka sel aastal oli tunda rohkem kvaliteeti kui kvantiteeti. Demode hulgas oli palju naisvokaliste, mis on ääretult positiivne. Vaata videost, millised on need bändid, kes edasi said!

Žürii liikme Silver Ulviku meelest on bändide kokkumäng paremaks muutunud.

Bändidele soovitus järgmiseks aastaks, et kindlasti võiks panustada raha kvaliteetses stuudios demo salvestamise peale, sest see tasub ennast ära.


Hetkel olid nii mõnedki bändid väga halva soundiga ja kindlasti see mõjutas punkte.

Noortebänd 2009 eelvoorudesse pääsevad esinema:

Decode, Analog FM, Crimson, Betray a Confidence, Bitterdoll, Crashdaf, Delicate Sunday, Edgar Poe`s Favourite Cat, Joseph Inch., Junk Riot, KamikaDze-TR, Kassidele Iirisised, Noisebleed, Penthouse#9, Põhjus, Radovan Koch, Raske Rukis, Skisma, Close To Infinity, Sins Of Goners, Teip 88, Terpsichore, Scansi, Frio, Armifour, Animal Drama, Rustpack, Sebastian.

Eelvoorud toimuvad

Tallinnas klubis Hollywood (19.02),

Tartus klubis Illusioon (27.02),

Pärnus klubis Sugar (06.03) ja

Rakveres klubis Lokaal (13.03).

Igas eelvoorus osaleb 7 bändi, kellest finaali pääseb omakorda 2 parimat. Finaalkonkurss toimub 2. aprillil Tallinnas Rock Cafes. Õhtuid juhivad Leemet Prits ja Keit Triisa.


Eelvoorude ja finaali žüriis on Elmar Liitmaa, Harmo Kallaste, Lea Liitmaa, Silver Ulvik, Triin Anni, Andrius Videnski, Tanel Tatter, Kerttu Metsar, Andrus Raudsalu, Fred Krieger, Stig Rästa, Kristian Künk, Kristo Rajasaare, Revo Jõgisalu, Toomas Olljum, Mart Normet.

Noortebänd 2009 kuldsponsor on Delfi. Ametlik raadio on Raadio 2. Ametlik rõivabränd Vision. Noortebänd 2009 toetajad on R Music, Õllesummer, Rada7, Saku, Rockhouse Studio, Wave Lights, Baltikontsert, Weekend, Downtown Studio ja SCoolest.