Võitjad selguvad www.folk.ee kodulehel läbiviidava avaliku hääletuse teel. Hääletus algas 29. septembril ning kõigil on võimalus oma hääl anda järgneva kümne päeva jooksul.

Etnokulp on antud žanris ainus auhind, mille saavad rahva lemmikud. Kuigi auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja Eesti Pärimusmuusika Keskus välja oma erikulbid, on rõhk ikkagi muusikasõprade arvamusel.

Kuna etnomuusika mõiste on väga lai, pakub pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega Etnokonservid igas kategoorias välja nominendid, kellele häält anda saab. Samas on jäetud ka võimalus omapoolsete ettepanekutega välja tulla. Ainukeseks kriteeriumiks sel puhul on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.

Eelmisel aastal jagati Etnokulpe samuti Pärimusmuusika Lõikuspeol ja siis sai viiest rahvahääletuse teel valitud kulbist kolm endale ansambel Zetod. Parimaks pillimängijaks valiti siis Silver Sepp ja laulikuks Mari Kalkun. Eesti Pärimusmuusika Keskus andis erikulbi Indrek Kaldale ja Raadio2 pidas auhinnavääriliseks Bombillaze.

Etnokulbid jagatakse Pärimusmuusika Lõikuspeol 10.oktoobril, algusega kell 20.00 aida suures saalis. Tseremooniat juhib Mihkel Raud ja salvestust sellest sündmusest on võimalik kuulata Raadio 2 sagedusel, 19. oktoobril, kell 19.00. Esmakordselt on Etnokulpide galat võimalik jälgida ka videopildi vahendusel, sest üritust kannab üle nii Postimees online kui kultuurikanal.com keskkond.

Kõigi hääletajate vahel loosib Eesti Pärimusmuusika Keskus välja Lõikuspeo passi kahele.

Etnokulpide nominendid ja hääletuskeskkond: http://www.folk.ee/etnokulbid-2014-haaletus