20. sajandi muusika ajaloole tagasi vaadates ei saa alahinnata Bob Dylani rolli selle arengu mõjutamises. Tema looming on mõjutanud praktiliselt kõiki tõsiseid rokkmuusikuid.

Mainekas ajakiri “Time” nimetas Dylani üheks 20. sajandi kõige mõjukamaks inimeseks.

Ajakiri “Rolling Stone” paigutas aga Dylani kõigi aegade suurimate artistide nimekirjas teisele kohale, The Beatlesi järele.

Ameerika president Bill Clinton ütles Bob Dylanile Kennedy Centeri auhinda üle andes: “ Dylan mõjutas minu põlvkonna inimesi tõenäoliselt rohkem kui mistahes teise loomingulise elukutse esindaja”. Dylani erakordse poeetilise jõu ja sügava filosoofilise tähenduse, tihti ka poliitilise allteksti ja sotsiaalse problemaatikaga laulud on sattunud mitmel korral tõsiste kirjandusajakirjade analüütilistesse artiklitesse. Bob Dylan on olnud Nobeli kirjanduspreemia nominent. Aprilli alguses pälvis Dylan Pulitzeri kirjanduspreemia eriauhinna muusika ja kultuuri mõjutamise ja edendamise eest.

Aastate jooksul on saatus Bob Dylanit kokku viinud mitmete tuntud muusikategelastega, kellega koos on ta stuudios töötanud, kellele lugusid kirjutanud ja kellega koos laval esinenud — suurtest nimedest Johnny Cash, Van Morrison, Joni Mitchell, Tom Petty, Roy Orbison, Neil Young, Jeff Lynne, Dave Stewart, Paul Simon, Eric Clapton, John Fogerty ja The Beatlesi liikmed. 66-aastane Bob Dylan jätkab ka praegu aktiivset tuuritamist. 4. juunil esineb suur muusik esimest korda Eestis. Tallinna tuleb Dylan koos oma bändiga. Kontsert Saku Suurhallis toimub vaid istekohtadega.

Piletid Bob Dylani kontserdile Saku Suurhallis tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti esmaspäeval, 21. aprillil kell 10:00.