Sel laupäeval algusega kell 12.00 toimub Tartu südalinnas Emajõe kett – meeleavaldus Emajõe lähedusse kavandatava tselluloositehase vastu. Aktsiooni eesmärk on toetada Tartu linna ja seitsme Tartumaa valla volikogu otsust nõuda riigilt tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist.

Emajõe keti järgsel kontserdil astuvad lavale väga paljud armastatud lauljad, ürituse ühe peakorraldaja Paul Volmeri sõnul on paljud ise soovi avaldanud, et saaksid üritusel osaleda. Samas on korraldajad osade lauljatega ise ühendust võtnud ja nende arvamust küsinud. "On lauljaid, kes on lausa esinemisplaane pidanud muutma, et saaks kindlasti üritusel osaleda."

Esinejate nimekiri on muljetavaldav: Ivo Linna ja Antti Kammiste, Tõnis Mägi, Lenna Kuurmaa, Juss Haasma ja Trikster, InBoil, Toomas ja Inga Lunge, Indrek ja Paul Kristjan Kalda, Hardi Volmer, Peeter Volkonski, Marten Kuningas, Merle Jalakas, Silver Sepp, Anne-Liis Liiskmaa, Triinu Taul, Heiki Palm, Brigita Murutar, Winny Puhh ning Andres Kõpper (NÖEP).

"Valetamine, varjamine vassimine, vastutustunde puudumine... Kindlasti on veel mõni v-tähega mõiste mis sobib tänasesse päeva Eestis. Sõbrad, tulge kodudest välja, et meelt avaldada," põrutas kontserdil osalev muusik Tõnis Mägi.

Tõnis Mägi Viinistus

Šokkansambel Winny Puhh on oma Facebooki seinale üles pannud aga säärase teadaande:

"Laupäeval, 19. mail, alates kell 12-st, on Tartu kesklinnas, Emajõe pääl pandud sõitma kontsertlaev, kus Winny Puhh peab vihakõnet ja kutsub korrale progressi vastaseid. Valitsuselt nõutakse tselluloositehase eriplaneeringu lõpetamist – inimesed tulevad tänavatele oma meelsust näitama, kuid lõplikku tõde põhjalikult selgitatud pole. Aga on olemas sellised inimesed, kes teavad, mis on tõeline tõde ja mis on tegelikult hea Eestimaa inimestele ja loodusele. Winny Puhh on otsustanud üles näidata julgust ja ausat meelt – aeg on lõpetada valetamiste ja vassimiste ja korruptsiooni tolereerimine! On aeg näidata üles tõelist kodanikujulgust ja -allumatust! Winny Puhh avab inimeste silmad ja annab kõigile teada, mis meile TEGELIKULT hea on! Tule laupäeval kindlasti Emajõe äärde ja saa osakeseks ajaloost!"

Meeleavalduse päeval kohale tulevad inimesed moodustavad üle Tartu kesklinna sildade Emajõge hoidva ja kaitsva inimketi. Arvuka osaluse korral ulatub kett Võidu sillast Vabaduse sillani, Kaarsild kaasa arvatud. Emajõe ketis osalevad ka veesõidukud.

Kõik inimesed on Emajõe mõlemale kaldale oodatud juba kella 11.30-st, et moodustada umbes keskpäeva paiku 5–10 minutiks inimkett.