Di Meola on mees, kelle muusika seostub paljudele eeskätt jazz-rockiga ja osalemisega kuumas tähtkitarristide trios koos John McLaughlini ja Paco de Luciaga.

Al Di Meola kasvas üles instrumentaalansambli The Ventures kitarrihittide saatel ning Elvis Presley ja biitlite lugusid fännates. Lapsena innustas teda trummimäng, kuid kaheksa-aastaselt pälvis suurema tähelepanu kitarr.

Kui maailmas kerkisid kitarrikangelasteks Eric Clapton ja Jimi Hendrix, oli Di Meola oma oskustega sellest juba liiga kaugel eemal.
Ta ei sobinud oma sõprade bändidesse - kitarriõpetaja oli talle käe sisse harjutanud jazzmuusikat ja bossa-käike, üht-teist oskas ta mängida ka klassikast. Üheks noore Al Di Meola suureks eeskujuks sai esimeste seas jazzi ja rocki ühendanud Larry Coryell.

Al Di Meola tegi endale suurelt nime liitudes 1974. aastal Chic Corea latiinohõngulise jazz-rock bändiga Return To Forever. Ehkki ta mängis nimeka klahvpillimängija grupis vaid paar aastat ja kolmel plaadil, piisas sellest ometi, et oma virtuoossusega kuulajate teadvusse erk jälg jätta.

Juba esimestest albumitest saati oli ilmne Di Meola huvi Vahemere maade kultuuri ja sealjuures ka virtuoosset esitust eeldava flamenco vastu. Paljud kitarristid nii rock- kui ka jazzmuusikas said tema mängust olulisi impulsse ja mõned üritasid teda suisa matkida.
See annab põhjust täie õigusega väita, et Al Di Meola eriline musitseerimine on avaldanud mõju mitmele kitarristide põlvkonnale.

1981. aastal jõudis müügilettidele legendaarse kuulsusega plaat "Friday Night in San Francisco", millel kõlab 1980. aasta detsembris salvestatud kontsertülesvõte koos John McLaughlini ja Paco de Luciaga. Plaadi müügiedu küündis mitme miljoni eksemplarini.
1983. aastal ilmus kolme kitarritähe ühistööle järg stuudioplaadil "Passion, Grace And Fire". Kolmik tuli üheks plaadiks kokku ka 1996. aastal, kui koos salvestati "The Guitar Trio".

Alates 1980. aastast on Al Di Meola koos musitseerinud nii Carlos Santana kui Jan Hammeriga, nii Stanley Clarke'i, Larry Coryelli, Bireli Lagrene, Jean-Luc Ponty kui paljude teiste kiiret improviseerivat stiili armastavate muusikutega.

Endiselt kasutab Al Di Meola oma kontsertidel nii akustilist kitarri kui elektrikitarri ning tema arsenali kuulub kindlalt ka kitarrisüntesaator, millega on võimalik instrumendi kõlavõimalusi tohutult avardada. Kuulmiskahjustuse tõttu on ta viimastel aastatel elektrikitarri mänginud vähem ning sellega seoses järjest enam kaugenenud lärmakatest helidest.

Osta piletid SIIT.