Kõigist festivalidest legendaarseimail, 1969 aastal Bethelis, USAs korraldatud Woodstockil pidi algselt olema 50 000 inimest, aga – tuli kümme korda enam – pool miljonit!

Toidu ja joogiga tuli nappus kätte ja lähedal olev linn löödi argisest rütmist täiesti välja. Et ära hoida võimalikke vägivallaakte, tegid korraldajad festivali kiirelt tasuta ürituseks.

Vägivaldne Altamonti festival

1969. aasta Altamonti festivalil, kus kuulajaid oli 300 000, oli korravalvureiks palgatud Hell`s Angelsi tsiklijõugu liikmed. Viimased ei kohelnud külalisi just siidikätega, vaid tarvitasid ohtralt vägivalda.

18aastane Meredith Hunter sai ühelt „turvamehelt“ noahoobi ja suri haavadesse. Traagiline festival lõppes veel kolme inimese surmaga, ja üks külastaja uppus lähedalolevasse kanalisse. Lisaks kolgiti autosid.

Traagilised surmad

Inglismaal Donington Monsters Of Rock festivalil, mis toimus aastal 1988, hukkus kaks inimest Guns N' Rosesi esinemise ajal. Suure vihma ja libeda mudaga tallati kaks ettepoole liikuda püüdnud fänni publikumassi jalgade alla.

Taanis, Roskildes, suri aastal 2000 üheksa inimest Pearl Jami esinemise ajal. Nimelt kukkus paarikümnetuhandelise pealtvaatajaskonna meeletus melus osa lava ees olnud inimesi ja turvamehed ei kuulnud appihüüdeid piisavalt kiiresti – läks ligi 15 minutit enne kui olukorrale reageeriti.

Tänavu Saksamaal Duisburgis peetud Love Parade festivalil hukkus 21 ja sai vigastada üle 500 inimese. Sissepääsuväravate juures tekkis inimestes paanika, kui suur mass hakkas jõuga peale suruma.