"Võtsin Noortebändi õhtujuhi rolli vastu, kuna tahan näha seda entusiasmi noorte silmades, mis mul toona oli. Hetkel on minu elu kardinaalselt muutunud ja igatsen neid ärevaid aegu, kuid ei saa nentida, elus on mul läinud hästi. Samas see üritus on ka ideaalsel ajal - kevadel, seega inimestel on alati siis kõige parem tuju!" ütles Groundhog Day solist Tõnn Tobreluts.

Konkursil osalemiseks tuleb saata registreerimisankeet ja ühe looga demosalvestus. Täpsed reeglid ja juhised on kirjas konkursi kodulehel.

Muusikutest, produtsentidest ja toetajatest koosnev zhürii valib välja 28 ansamblit, kes pääsevad eelvoorudesse. Zhürii otsus avalikustatakse Noortebändi koduleheküljel hiljemalt 31.märtsil.

Eelvoorud toimuvad:

  • 8. aprill - Tallinnas klubis Rock Cafe
  • 15. aprill - Pärnus klubis Sugar
  • 23. aprill - Tartus klubis Plink Plonk
  • 29. aprill - Viljandis klubis Puhas Kuld

Igas eelvoorus osaleb 7 bändi, kellest finaali pääseb omakorda 2 parimat. Finaalkonkurss toimub 13. mail Tallinnas Rock Cafes.

Noortebänd 2010 suurtoetaja on EMT. Ametlik raadio R2. Noortebänd 2010 toetajad on Delfi, R music, Line 6, Downtown Studio, Summer 2010 @ Õllesummer, Wave Lights, Rada 7, Saku, Weekend, Balti Kontsert, Rock Cafe, Tallinna linn, Tartu linn ja Pärnu linn.