Live Nationi peapromootor Eva Palm sõnas Retro FM hommikuprogrammis Rauno Märksile, et tema tunded vaba suve osas on vastastikused. Ühest küljest on hea, et suvi on vaba ja rahulik, teisest küljest on teadmatus tuleviku ees.

"Võib-olla pean endale kangasteljed ostma ja kudumise ära õppima. Või holistilise teraapia," sõnas Palm poolnaljaga ning lisas, et ka tema tütar on talle korduvalt öelnud, et ta saab kodus rahulikult istuda nii et palk jookseb.

Palm rääkis Rammsteini kontserdist ja kuidas selle edasilükkamine käis.

"Nad üldiselt proovisid nii teha, et neid kontserte täpselt aasta võrra edasi lükata. Mõnel puhul see õnnestus, mõnel puhul mitte. Tavaliselt ei õnnestu sellepärast, et Lääne-Euroopas on kontserdikorraldamise kohad kordades rohkem hõivatud, sa pead vaatama, kus õnnestub," sõnas Palm.

Rauno Märks uuris siis, missugune on Eestisse kui kontserdikorraldamise paika, kas see on vaid rahateenimiseks või on see artistidele atraktiivne.

"Olgem ausad, Eesti ei ole atraktiivne," sõnas Palm. "Aga kui nad näevad eelarvest, et raha on võimalik teenida, ja mitte vähe, siis muutub see ka artisti jaoks atraktiivseks," lisas peapromootor.

Eva Palm selgitas ka, et tänavu aasta tegelikult väga palju suuri asju ära ei jäänudki. Rammstein lükati järgmisesse aastasse ja 2021. aasta plaanid saab kergema vaeva ümber lükata. Live Nation tänavu aasta rohkem kontserte ei korralda. Järgmine suurem üritus toimub uue aasta jaanuaris.

Promootor ütles, et oma Eesti artiste ei saa lähinaabrite juurde esinema ka saata, kuna see ei tasuks end rahaliselt ära. Lätis, Leedus, Soomes ja mujal on Eesti artiste vastu huvi leige.

Kohalike artistide esinemisi pole võimalik ka Eestis korraldada, kuna ei ole teada, kui suure rahvahulgaga üritusi on mõne kuu pärast võimalik korraldada. Live Nation on varasemalt korraldanud Anne Veski ja Karl-Erik Taukari kontserte Saku Suurhallis, aga Eva Palm ei tahaks midagi teoretiseerida ja jääks pigem oma liistude juurde ehk välisartistide toomise juurde Eestisse.

Kontserdite ärajäämise tõttu küsivad paljud pileti ostnud inimesed oma raha tagasi. Eva Palm sõnas, et arvestades, et nad müüsid Rammsteini kontserdile 62 000 piletit, siis on avalduse raha tagasi saada teinu üllatavalt vähe inimesi.

Live Nationil on kohustus inimestele raha soovi korral tagasi maksta ja Palm saab aru, et piletiraha võib koduses eelarves olla olulisel kohal, aga ta palub sellele vaatamata, et inimesed kaaluksid pileti alles jätmist, et nad saaksid selle aasta elamuse kätte järgmisel aastal.

Ja need piletid, mille eest ongi raha tagasi makstud, need ostetakse kiiresti teiste huvitunute poolt ära.

Rääkides võimalikest artistidest, kes võiks tulevikus Eestisse tulla, kerkis üles ka Dua Lipa nimi. Eva Palm sõnas, et tegu on artistiga, kes võiks tulevikus siia tulla, aga kuna tema üle on niivõrd suur nõudlus ja Eesti turg ei ole tema jaoks esimeses ringis, nagu ei ole ka Soome.

"Siin võib minna mitu aastat enne, kui sa mingi artisti viimaks kätte saad," rääkis Palm.

Vaatamata kõikidele raskustele ja võimalikule ületöötamisele uuel aastal, säilitab Eva Palm rahuliku meele. Ta usub ka, et kui peakski koroonaviiruse teine laine tulema, siis saab tänapäevane meditsiin selle maandamisega paremini hakkama.