Sellega soovitatakse oodata, kuni koroonaviirusest tingitud eriolukord on stabiliseerunud. Nii toimides saavad kõik kultuurisõbrad panustada Eesti muusikaelu jätkusuutlikusse.

COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse levikuga on valitsus võtnud vastu otsuse seada esikohale inimeste tervis ning keelanud avalike ürituste korraldamise. Kontserdikorraldajad ja Eesti suurimad piletite müügivõrgud Piletilevi ja Ticketer tunnustavad seda otsust, sest eriolukorra väljakuulutamine aitas muuhulgas kiiresti lahendada muusikaelu korralduses tekkinud segaduse. Paljud kontserdikorraldajad on pidanud plaanitud sündmused kas edasi lükkama või ära jätma, mis paneb mitmed muusikaettevõtted rahaliselt keerulisse olukorda. Sellega seoses on kontserdikorraldajatel ja piletimüüjatel palve piletiraha tagasi nõudmisega viivitada olukorra stabiliseerumiseni, et toetada Eesti muusikaettevõtteid ja kultuuri.

“Palun toetage praeguses keerulises olukorras muusikaelu ja kui võimalik, ärge küsige piletiraha kohe tagasi, vaid oodake olukorra stabiliseerumiseni. Valdkonna kiire rahast tühjaks voolamine tähendaks suurele osale Eesti muusikaettevõtlusest ja kultuurisektorist kiiret kokkuvarisemist – kontserdikorraldajate järel satuksid raskustesse ka kontserdikohad, tehnikarendifirmad, muusikud jpt,” juhtis Live Music Estonia juht Henri Roosipõld valupunktile tähelepanu. “Meie liikmete hulgas on väljendatud muret, et kiire ja ulatuslik piletite tagasiostmine olukorras, kus ettemaksed on juba tehtud, aga kindlustus viirusejuhtumit ei kata, seab korraldajad finantsilise surve alla, millest ei pruugita taastuda.”