Ansambli “Köök” loomingus domineerib eestikeelne ja -meelne, pisut naivistliku alatooniga muusika. Ansambli pärimuselektros kohtuvad elektroonilised pophelid puhtast olemisrõõmust sündinud lihtsate ja siiralt humoorikate sõnadega.

Ansamblis musitseerivad erinevate endiste ja praeguste kodumaiste rokkbändide (Dallas, Claires Birthday, Ans. Andur, Shelton San) liikmed. Köök on eelkõige sõpruskond.

Kuulnud nende CD-d “Telegramm”, käis Aarne Saluveer välja idee “Köögi” muusikat tavapärasest ka pisut teistsuguses kastmes serveerida. Erinevate muusikaliste maitseainetega eksperimenteerimine tundus “Köögi” kollektiivile põneva väljakutsena. Kooriseaded “Köögi” lauludest on teinud Saluveer ise, bigbändi omad Siim Aimla. Saluveer ütleb, et teda pani seda projekti tegema vaimustus ansambli sõnumist, milles on ühiskonda tervendavat huumorit. Lisaks „Telegrammi“ šedöövritele on kontserdil kavas ka 4-5 uut lugu!

Ansambel ise oma „Telegrammist“: “…Telegramm oma olemuselt on midagi sellist, mida üks inimene teisele saadab. Plaat on nagu meiepoolne läkitus. Inimestelt inimestele. … kui see asi meile täiesti ükskõik oleks, siis ei teeks me seda mitte grammigi. Eks see plaat tuli rohkem sellepärast ka, et kerge nõudlus oli tekkinud.”