Nu-metal
stiili rajaja — ansambel Korn Kalifornia linnast Bakersfieldist andis endast maailmale märku aastal 1994, kui laskis välja omanimelise albumi, mille produtsendiks oli “nu-metali ristiisa” Ross Robinson. Tihe tuurigraafik selliste nimedega nagu Ozzy Osbourne, Megadeth ja Marilyn Manson võimaldas debüütalbumil tõusta edetabelites üha kõrgemale ja lõpuks saavutada kuldplaadi staatuse — plaadimüük ületas 700 tuhande eksemplari.

Sellest ajast peale on Korn välja andnud seitse stuudioalbumit, müünud 32 miljonit plaati ja saanud kaks Grammy auhinda. Korni loetakse esimeseks bändiks, kes registreeris Internetis omanimelise domeeni ja hakkas kasutama ülemaailmset netti oma väljaannete promomiseks. Nii andsid muusikud 1996. aastal Internetis live-kontserdi ning hiljem rõõmustasid oma fänne stuudioülekannetega uue albumi tööhetkedest.

10. veebruaril 2008 tuleb Korn esimest korda Eestisse ja esineb Tallinnas Saku Suurhallis. Bändi liikmete sõnul meeldib neile esineda suurtel lavadel ja eelseisev Euroopa turnee jääb nu-metali austajatele kauaks meelde.

“Me veetsime kogu suve Ameerikas suurel “Family Values” tuuril koos Evanescence, Atreyu, Flyleafi, Hellyeahi ja Triviumiga. Nüüd on aeg käsile võtta Euroopa, kus meil pole juba seitse aastat olnud ühtegi korralikku turneed. Jah, me käisime mandril, aga need olid üksikud esinemised või festivalikontserdid. Oma karjääri koidikul käitusime küllaltki tobedalt, rääkides, et me ei armasta Euroopat. See oli kõik sellepärast, et me ei kujutanud ette, kuivõrd pühendunud on siinsed fännid ja kui rikas ajalugu on sellel maailmajaol. Nüüd oleme täiskasvanumad, saanud targemaks ja ootame kannatamatult kontserte, et pakkuda oma Euroopa austajatele kõike seda, mida nad on ära teeninud!” räägib ansambli laulja Jonathan Davis.

Ameerika rokk-kvintett Flyleaf on kogu maailmas mitmemiljonilise auditooriumile tuntud menufilmi “Visa Hing 4.0” soundtracki järgi — filmis kõlab bändi lugu “I’m So Sick”. Rage Against The Machine, Incubus, Foo Fighters ja Nirvana — on Flyleafi liikmete sõnul olnud nende helipildi mõjutajateks.

Rootsi industrial-meral-punt Deathstars on üks kõige kommertsedulisemaid bände Skandinaavias. Nende lood on paiknenud Rootsi ja Saksa edetabelite kõrgeimatel kohtadel. Ansambli muusikavideod olid aga niivõrd skandaalsed et neid keelati teles näidata. “Moodne ja võimas industrial-metal — The Kovenant i, Paini ja Rammstein i vaimus. Nad on 21 sajandi Kiss,” — nii räägitakse Deathstarsist. “Agressioon ja glamuur. Nad on kui erksates kostüümides pooljumalad — püstoli, sigareti ja miljonidollarilise naeratusega. Tõeline põrgulik meelelahutus.”