Svetlana Surganova ja "Orkester" tähelend algas 9 aastat tagasi, mil Surganova oli sunnitud lahkuma bändist nimega Notšnõje Snaiperõ põhjustades sellega suurt kära nii meedias kui fännide seas.

Alustades nullist kutsus Surganova kiiresti kokku uue bändi ning juba aasta hiljem tunnistati Surganova ja “Orkester” Venemaa parimaks live-bändiks konkursil "Aasta Laul".
Tunnustus ja fännide toetus aitasid püstitada debüütalbumi tiraažirekordi - ametlikel andmetel müüdi seda rohkem kui 100 000 eksemplari. Sellel ja järgneval, teisel albumil leiduvad lood olid pikka aega vene muusika edetabelite esiridades.

Pärast aastaid kestnud turneesid nii Venemaal kui välismaal otsustati 2010. aastal võtta loominguline paus, mille jooksul vahetus ka bändi koosseis - vanad olijad vahetati välja noorte, energiliste ja andekate muusikute vastu.

2011. aasta suvel salvestati Saksamaal Hamburgis asuvas "Home Studios", kus on oma albumeid lindistanud nii Rammstein, Guano Apes, Mariah Carey, 50 Cent, Eminem kui ka Depeche Mode, uus album.