West, kes on konfliktselt võtnud sõna orjastamise teemadel, on nüüd ise kohtus. Muusik võitleb EMIga loodud lepingu vastu, et saada "hingamise ruumi", vahendab veebileht Hiphopdx.

Lepingus seisab: "Sina (Hr. West)käesolevaga kinnitad, et läbi terve aja, alates sellest hetkest, jääd oma põhilise elukutsena aktiivselt osalema muusika ja albumite kirjutamises, salvestamises ja produtseerimises. Terve ettenähtud aja jooksul ei otsi sa kordagi võimalust laulukirjuta, artisti või produtsendi kohalt lahkumiseks ega võta pikemaid pause, mille jooksul ei jätkaks sa oma karjääri edendamist samal viisil nagu seni teinud oled. (Käesolevat ei loeta limiteeritud puhkuse keeluna.)"

Oma vabaduse eest võitleb Kanye California töö koodeksiga, mis piirab isiklike teenuste lepinguid seitsme aastaga. EMI on Westi loomingu avaldamisega tegelenud alates 2003. aastast, mistõttu peaks leping olema lõppenud juba 2010. aastal.

West toob välja, et seaduse kohaselt ei ole küsimustki, kas seitse aastat on möödas, sest nõutud aeg on nüüdseks täitunud juba kaks korda. Sellega on EMI rikkunud seadust ja jõuliselt piiranud Westi õigusi "hingamise perioodile".

EMI plaan on juhtum viia edasi riigi tasemele, et West ei saaks enam California seadustele viidata. Riiklike seaduste kohaselt pikeneks kohustuslik tööperiood seitsmelt aastalt 35 aastani, mis tähendab, et West saaks lepingust lahti alles 19 aasta pärast 60aastaselt. Juhtum puudutab ka autoriõigusi, mida otsustatakse riiklikul tasandil.