Räägitakse, et põhjala meremeestele jäi alati ette üks “kuradi saar”, mis ei lasknud neil mugavalt otseteed sadamasse sõita. See inspireeris ka ansamblit Kuradi Saar — eriprojekti, mille kutsusid ellu Robert Linna, Markko Reinberg, Rain Joona ja Jon Mikiver. Muusikaringkondades palju kihelust tekitanud kollektiivi omanimeline stuudioalbum on pühendatud kõigile neile, kelle tõttu rokkmuusikat Eestis üldse tuntakse ja tehakse.

“Kuradi Saar on nagu unenägu maailmast, kus ookeanid möllavad, välke püütakse palja käega ja kella ei vaadata. See on midagi, mis ehk tõukaks ka teisi vahel turvalisest mugavusest välja ja “kuradi saarele” minema,” kirjeldab end bänd.

“Valel on kaunid jalad” on täna koos albumiga ilmunud videosingel, mis iseloomustab Robert Linna jaoks ka plaadi tegemise protsessi: “Ei ole vaja üle mõelda, tuleb lihtsalt usaldada oma vaistu ja olla aus oma sõprade, oma rahva ja iseenda vastu,” lisab bändi solist Linna.

Kuradi Saare omanimeline debüütalbum on tänasest kuulatav digikanalites nagu Spotify, Apple Music, iTunes jpt, samuti saadaval poodides CD formaadis. Peagi lisandub ka vinüül.

Novembris toimuvad albumi esitluskontserdid üle Eesti:
02.11 — Pärnu, Kultuuriklubi Tempel
09.11 — Tallinn, Erinevate Tubade Klubi
16.11 — Tartu, Tartu Uus Teater
17.11 — Viljandi, Lennukitehas

Tänasest on eelmüügis piletid 9. novembril Erinevate Tubade Klubis toimuvale Tallinna esitluskontserdile, kusjuures esimesed piiratud koguses piletid soodushinnaga 5 eurot. Piletid on müügil Ticketeris.