"Iga luuletusega, mis lõpuks lauluks sai ja plaadile jõudis, oli väga tugev ja isiklik äratundmine. Nii ka Ellen Niidu "Kevade lauluga". Tekst, mis rõkkab kevadest ja selle taustal kannab sõnumit, et oleme inimestena siiski loodud koos olema. Ja ma olen juba õige pisikesest peale teadnud, et ilma sellise erilise koosolemiseta oleksin poolik. Muusikas tahtsin anda edasi tantsulisi võnkeid. Just selliseid, mis kisuvad kaasa, nagu kevadki," kõneleb Kärmas.

Ellen Niidul on ilmunud arvukalt luulekogusid, värssraamatuid ja proosakogusid. Peamiselt on Niit kirjutanud luuletusi, kusjuures tema tekstidele on nende ilusa struktuuri ning käepärasuse tõttu loodud märkimisväärselt palju laule. Kirjaniku „Kevade laul” on meid rõõmustanud juba aastaid ning teos pärineb luulekogust "Paekivi laul".

Album „Sõnalõimijad” on valminud koostöös kahe hinnatud kitarristi – Ain Agana ja Andre Maakeriga. Muusikute kolmik on koos mänginud alates Kärmase plaadi "Õnneleid" valmimisest saati 2010. aastal ning käesolev kava - muusikaline kahekõne sõnalõimijatega – on sündinud nende viimase kolme aasta jooksul. Albumil „Sõnalõimijad” tehakse tõeline kummardus eesti luulele, nii klassikutele kui nooremale põlvkonnale.

Leia "Kevade laul" SIIT!

Muusika – Maian Kärmas
Tekst – Ellen Niit
Seade – Paul Daniel
Akustiline metallkeeltega kitarr – Ain Agan
Seitsmekeelne nailonkeeltega kitarr – Andre Maaker
Kontrabass - Mihkel Mälgand
Trummid – Tõnu Tubli
Salvestus – Rainer Koik ja Andre Maaker
Kokkumäng ja master – Robert de Godzinsky