Maiani uus lugu on kirjutatud Universal Musicu korraldatud laulukirjutamislaagris, kus osalesid artistid, laulukirjutajad ja produtsendid Eestist, Soomest, Rootsist ning Lätist. Maiani lugu “Sinise leegiga” on kirjutatud koostöös Soome produtsendi Rafael Elivuo, Tom Olaf Urbi ning Kaspar Kallustega. Lugu sündis eestikeelsena kuna Maianil oli juba pikalt soov katsetada muusikukarjääri ka emakeeles esineva artistina. Nagu paljudel teistelgi lauljatel, oli artisti arvamus varasemalt, et eesti keeles on keerulisem end väljendada kuna kõik jääb kõlama ausamalt ja konkreetsemalt kui inglise keeles. Laagris aga jõuti koos otsusele, et veidi räpiliku olekuga lugu sobib just eestikeelsena.

Maiani sõnutsi räägib ”Sinise leegiga“ sisuliselt hustle'misest: „Oma sihtpunkti jõudmiseks või kasvõi teekonna alustamiseks peab tihtipeale muudes eluaspektides tohutult ohvreid tooma ja vahel tundubki, et midagi ei tasu kuidagi ära. Seisadki ühes kohas ja annad muudkui veel hetki oma eraelust, koolielust, tööelust vms, saad kaikaid kodaratesse ja kindlasti mingit mõttetut kriitikat, et jõuda kuskile, kus päriselt omadega olla tahad. Aga siis ühel hetkel jõuad sinna kohale, tekib selline arusaamismoment, et nüüd olen ma enam-vähem siin, kus olla tahan, ning oledki uhke ja särad selle sinise leegiga kõik tasub ära. Samas, hustle jätkub."

Maian Lomp sai tuntuks Eesti Laulu 2015. aastal jäädes koos Karl-Kristjan Kingiga looga “Have You Now” teiseks. Peale seda pistis Maian taskusse lepingu Universal Musicuga ja andis välja kaks ingliskeelset singlit – “Say it First” ja “Scissors”, mis mõlemad pälvisid palju tähelepanu ja tekitasid huvi Maiani kui artisti, kuid ka laulukirjutaja vastu.