Sheerani lugu "Photograph" on võtnud hoomamatud mõõtmed, seda lauldakse tema igal esinemisel rahva poolt kaasa, näiteks superstaar Keith Urban on öelnud, et ta on sellest palast täiesti pahviks löödud. Ent tundub, et tähesära hakkab tuhmuma ning kolmapäeval esitati Sheerani vastu 17,5 miljoni euro suuruse kahjutasuga kohtuhagi. Süüdistuses väidetakse, et Sheeran viksis nooditäpsusega maha Cardle'i loo "Amazing", vahendab Hollywood Reporter.

Lauluvarguse kohtuasjad on suureneva populaarsusega, kuid kõnealune purustab mitmedki rekordid. Cardle'i advokaadid on esitanud dokumendid, mis näitavad, et tema laul "Amazing" on kirjutatud 2009. aastal ning samal aastal ka avalikustatud. Meest esindab sama adovkaadibüroo, kes esindas Marvin Gaye perekonda plagiaadisüüdistustes hiti "Blurred Lines'i" vastu, milles võideti perekonnale 4,6 miljonit eurot.

Süüdistuses on kirjas, et palade "Amazing" ja "Photograph" refräänid kattuvad 70% ulatuses, mis tähendab, et rütmiliselt ja helipildiliselt on tervelt 39 nooti identsed.

"Need sarnasused ei saa olla juhuslikult tekkinud, isegi lüürika, vokaal, meloodia ja rütm on äärmiselt ühesugused," seisis kohtule esitet dokumentides.

Kuula ja otsusta, kas lood on tõesti nii sarnased, et Sheeranilt 17,5 miljonit eurot välja nõuda?

Matt Cardle - "Amazing"
Ed Sheeran - "Photograph"