2010. aastal astus HND festivalil Viru Folk üles unplugged kavaga, mis sisaldas vanu lugusid nö "ilma elektrita". Samas pole HND läinud kergema vastupanu teed, vaid kõik lood on saanud uue seade ning kaasatud on palju külalismuusikuid – Dagmar Oja taustavokaalina, Kaarel Tamra klahvpillidel, Hele-Riin Uib perkussioonil jne. Kontsert Käsmus sai publikult väga hea vastuvõtu osaliseks ja ansambel otsustas sama kava salvestada ka albumiks.

Bändi solist Tarvo Mölder lausus, et tulevane album ja esiksingel tutvustavad bändi kuulajaile hoopis teisest küljest. "Pean tunnistama, et osad lood kõlavad unplugged seades vaat et isegi paremini kui rockivõtmes," lausus Mölder.

HND debüüt jääb aastasse 2006, kui bänd oma esiksingliga "Vaevu hingan" jõudis Eesti raadiote ja telejaamade pleilistidesse, püsides nii mõneski tabelis nädalaid ja nädalaid. Bändi debüütalbum nägi ilmavalgust 2007. aasta aprillis, raamatu kujul ilmunud 12 peatükiga plaat "PaturaamaT" sai hea vastukaja meedias ja rokisõprade hulgas. Aasta hiljem ilmunud duubelalbumiga "Aivaravai" tegi HND ajalugu sellega, et esimese bändina Eestis jagati plaat ära täiesti tasuta.

2009. aasta 9. oktoobril ilmus kolmas kauamängiv "Päikesepilkajad". Albumilt pärinevad hitid "Kõverpeegli rahvas", "Päikesepilkajad" ja "Langenud inglite maal". Bänd on oma tegutsemisaja jooksul andnud märkimisväärse hulga kontserte Eestis, muuhulgas soojendati ansamblit Def Leppard nende Eesti kontserdil.