Tarvo Valm alias Val Tvoar selgitab, et on seda EPd tehes inglise keele juurest pöördunud taas kodukeelseks, sest eesti keel on äge, ent seda ei ole just palju kasutatud metal-muusikas: "See on meie suur kummardus meie maale ja keelele ning Eesti metal-skenele.”

Kui eelnevatel albumitel on Tarvo Valm ise kõik instrumendid sisse mänginud, siis sedakorda on kõik teisiti ja kaasatud on kogu bänd. Lisaks Tarvo Valmi vokaalile ja kitarrimängule on trummidel Mikk Kerner, kitarril Silver Suu ja bassil Joel Berg. EP “... ja sahiseb vikat” on oma sõnumilt üsna kriitiline kogu inimkonna suhtes. See sisaldab viite lugu, mis kõik on eestikeelsed. Albumil helipildis võib tunda Metallica mõjusid, kuna kõikide lugude muusika ja sõnade autoriks Tarvo Valm, kelle suureks iidoliks on see Ameerika suurbänd.

“Eestikeelse metali mõte hakkas mu peas keerlema eelmisest sügisest. Tundsin, et meie inglisekeelne muusika ei leia kedagi siin Eestimaal üles, kuigi välismaalt on Val Tvoar saanud palju kiidusõnu. Siis tekkiski mõte proovida kuidas kõlab Val Tvoar eesti keeles ja peaks ütlema, et see kõik toimib suurepäraselt. Olen rahul, et seda tegime," sõnab Valm, kes varasemalt on eestikeelset muusikat teinud bändis Me, Myself and I ning The Sun.