Oma debüütplaadiga "604" elektroonilise rocki žanrit mõjutanud Ladytron raputas kogu maailma nii visuaalselt kui stiililiselt. Vaid aasta hiljem järgnes album "Light&Magic", koos hittidega "Playgirl" ja "Seventeen". Puudutades tänaseks juba nelja ilmunud albumiga helisid indie rockist elektropopini, on Ladytron loonud omaenda veel täielikult avastamata helimaailma.

Iseenda peremeestena ja ilma plaadifirma toeta on nad teinud väljamüüdud tuure läbi Põhja-Ameerika ja Euroopa, mänginud suurtele massidele Hiinas ja Lõuna-Ameerikas ning seda üldjuhul peaesinejana. Harva on nad olnud toetav bänd, näiteks Nine Inch Nailsile - sedagi Trent Reznori isiklikul palvel. "Me avastasime end täielikult iseseisvana, kuid kõikjal kuhu me läksime, oli rahvamass igal korral järjest suurem!" ütleb Reuben Wu, bändi üks lugudekirjutajaist, keda laval näete süntesaatorit mängimas. Tähelepanuväärse faktina tasub eraldi mainida kontserti üle 4000 inimesele Kolumbias, kus show lõpetas viimaks kohalik sõjavägi...

Viimase ning seni edukaima albumiga "Velocifero" on Ladytron taaskord uuesti defineerinud žanri, mille sünnile nad ise kaasa aitasid. Lauljad Mira Aroyo ja Helen Marnie lisavad sinna veel omapärase teineteise täienduse ning kohati isegi provokatiivseid harmooniaid, nagu lugudes "Runaway" või "I'm Not Scared". "Me oleme õppinud üksteise tugevaid külgi tundma ning meie uus album kõlab palju rohkem sellisena, nagu me oleme alati kujutlenud," kommenteerib Mira, kes lisab lugudesse mitmekülgsust lauldes vahel lisaks oma emakeeles - bulgaaria keeles. Pöörasest edust ja tähelepanuväärsest andest annab märku ka fakt, et Ladytron on kutsutud produtseerima Christina Aguilera uut albumit.

Rabarocki esinejatest on välja kuulutatud juba elektropopi kuningas Gary Numan (UK), industriaalmetali pioneerid ja legendid KMFDM (GER) ning Static-X (USA), post-punk bänd These New Puritans (UK), hard-rock punt The Wildhearts (UK) ja Soome rocki alustala Viikate (FIN)! Kodumaistest esinejatest on kinnitatud Pantokraator, Metsatöll, Kosmikud, Velikije Luki, Pedigree ja Zetod!

Rabarocki festivalipassid, soodushinnaga 695 krooni, on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti. Eelmisel aastal külastas festivali 12 000 muusikasõpra.