Kokakool, mille lipukiri kõlab „Lase laps kööki!“, julgustab kaasama lapsi toidu valmistamisse juba maast madalast, et väike inimene mõistaks süüa teha, et ta näeks, millest toit koosneb ning oskaks tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid nüüd ja tulevikus.

„Laste varajane kaasamine köögis aitab tekitada ja hoida huvi toidu tegemise ja söömise vastu,“ on veendunud ka üks minikursuste juhendajatest, Eesti tuntuima toidublogi Nami-Nami „peakokk“ Pille Petersoo. „Kui laps on ise saanud koogitainast segada, peenralt murulauku noppida või kalafileetükke rukkijahus veeretada, sööb ta ka valmis sööki palju meelsamini.“

Kokakoolis annab tunni näiteks veel Põhjaka mõisa restorani kokk Märt Metsallik. Ürituse raames leiab aset ka täiskasvanutele avatud toidudisaini-töötuba, kus disainerite Hannes Praksi ja Jan Tomsoni eestvedamisel valmib arbuusidest, porganditest, vahvlitest, kerajuustust ja muudest söödavatest komponentidest installatsioon „Kilingi-Nõmme kosmodroom“.

Kuigi tänase seisuga on kaasalõikujate kohad juba täis, on ruumi ka pealtvaatajatele. Kahvliahvi Kokakooli Facebooki-lehel on 16. juulini käimas pildiaktsioon, kuhu oodatakse lapsega koos kokkamise või ühiselt loodud roogade pilte. Kõigi osalejate vahel läheb loosi gurmeepoe Et Cetera 100-eurone kinkekaart. Rohkem infot www.facebook.com/kahvliahvid.