Vanalinnastuudio ja Smithbridge Productioni esindajad andsid neljapäeval 145 piletit üle Eesti Lastekodude Ühendusele, kes jagab piletid omakorda lastekodudele tellimuste järgi laiali.

Koos lavastuse eestvedajatega käisid Tallinna lastekodu imikute ja puuetega laste keskuses pileteid üle andmas etenduse peaosa mängivad poisid, kes laulsid ja tantsisid lastekodulastele.

Vanalinnastuudio pressiesindaja Ott Karulin ütles BNS-ile, et lastekodud said piletid tasuta, pääsmete hinna maksid kinni erinevad sponsorid.

Karulini sõnul oli see esimene, kuid loodetavasti mitte viimane heategevuslik koostöö lastekodudega. Ta tõdes, et mõtte selleks andis teatrile Charles Dickensi raamatu “Oliver Twist” põhjal lavastatud etenduse sisu.

Lugu räägib 13-aastasest orvust, kes kasvas üles vaestemajas ning kellest sai Londoni tänavapoiss.

Muusikali teksti, muusika ja laulusõnade autor on Lionel Bart. Laulusõnad on tõlkinud Kaari Sillamaa ja Erich Kõlar ning teksti Ott Karulin.

Eesti etenduse lavastaja on Georg Malvius, kunstnik Ellen Cairns, muusikaline juht Erki Pehk, koreograaf Hakan Mayer, valguskunstnik Palle Palme ning helikujundaja Tom Saetre.

Etenduse peaosas mängivad Oliver Remma, Mark Laane ja Jörgen Aav. Teistes kandvates rollides on Aivar Tommingas, Meelis Sarv, Evelin Samuel, Ele Millistfer, Nele-Liis Vaiksoo, Mait Malmsten, Raivo E. Tamm, Jassi Zahharov, Eduard Toman, Katrin Karisma, Lembit Ulfsak, Andrus Vaarik, Ülle Kaljuste, Reet Paavel, Kelli Uustani, Ardo-Ran Varres, Vello Janson ja Kristina Vähi. Lisaks osaleb 34-liikmeline poistekoor ja 40-liikmeline koor.

Lavastuse esietendus oli 1960. aastal Londonis.