Kui Jossif Kobzon 2007. aastal Eestit külastas, siis pühendas Nõukogude Liidu ametlikuks hääleks tunnistatud mees oma Tallinna konsterdil eraldi laulu nii Venemaa suursaadikule Nikolai Uspenskile, Tallinna linnapea Edgar Savisaarele ja laulja Anne Veskile, pälvides sellega tähelepanu.

Alla Prefilova artistinimega Valeia aga on filminud Eestis oma mitu muusikavideot. "Nii kallist muusikavideot pole Eestis varem tehtud. Eelarve on viie nulliga. Dollarites," ütles Vene superstaari Valeria videoklipi salvestust korraldanud meelelahutusärimees Vadim Železnikov, kui järjekorras juba viies Hindrek Maasiku käe all Pirita kloostri varemeis valmimas oli aastal 2001.
Viiekordsete numbritega filmitud video tulemus on Sinu ees:

2007. aasta detsembris Eestis esinenud Oleg Gazmanovi kontserdi eel lahvatas siin aga lausa skandaalike, sest nõuti kontserdipaiga vahetust ja ei toetatud mehe esinemist.

Noorteühenduse Avatud Vabariik juht Jevgeni Krištafovitš saatis kodanikuna toona meediaväljaannetele isegi avaliku pöördumise Jürgen Ligi ning valitsuse poole, milles ta tegi ettepaneku Gazmanovit Eestisse mitte lubada: "Kutsun vabariigi valitsust takistama Eesti rahvast solvanud ja Nõukogude Liidu taastamist propageerinud Ühtse Venemaa partei ametliku laulja Oleg Gazmanovi kontsertide korraldamist Eestis."

Pahameele põhjuseks on, et mehe repertuaari kuulub lugu "Tehtud NSVL-is" ("Made in SSSR"), kus nähakse ihalust Nõukogude Liidu taastamise järele. Seda laulu mängis mitu Kremli-meelset noorteorganisatsiooni aprillisündmuste ajal Eesti-vastastel aktsioonidel.

Laulu esimese salmi sõnad on järgmised: "Ukraina ja Krimm, Valgevene ja Moldova - see on minu riik. Sahhalin ja Kamtšatka, Uraali mäed - see on minu riik. [...] Kasahstan ja Kaukaasia ning Baltikum samuti."

2007. kommentaari sel teemal andnud abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul polnud aga linnavalitsusel fakte, et laulja repertuaaris võib olla midagi vaenu õhutavat ja esinemine toimus Vene kultuurikeskuses ja teine päev hiljem Narvas.