Eestis algab reedel konkursi esimene valikuvoor, kolme päeva jooksul valitakse üle 300 osaleja seast välja 15 konkureerijat.

Lätis saab konkursile registreeruda reedeni, praeguseks on avalduse teinud ligi 600 noort talenti, teatas ETAle Fizz Superstar 2002 pressiesindaja Reno Hekkonens. Leedus saab registreeruda 1. veebruarini, seal käivitus konkurss kõige viimasena möödunud kolmapäeval.

“Lätis on juba praeguseks avalduste arv nii suur, et konkurss tõotab tulla seal vähemalt 40 inimest kohale,” ütles Hekkonens. “Kõigi eelduste kohaselt võib superstaari tiitli taotlejaid Leedus veelgi rohkem olla.” Leedus on Hekkonensi sõnul nädala jooksul infonumbrile helistanud 1800 huvilist.

Kõigist kolmest riigist laekunud avalduste seas on Hekkonensi teatel rohkesti muusikaharidusega noori.

Võistlejad peavad katsetel läbima laulu-, liikumis- ja vestlusvooru. Kõik etapid võetakse üles telekaameratega ja kasutatakse saadete tegemisel, mis alates märtsikuust jõuavad TV3 vahendusel televaatajate ette. Kogu materjali esitletakse muusikaprodutsentidele ja rahvusvahelise žürii liikmetele, kes teevad üle tuhande osaleja seast valiku. Telesaates edastatavasse eelvooru pääseb 45 noort lauljat — 15 lauljat igalt Baltimaalt.

“Eelvoorudesse valitud lauljatega tehakse süstemaatiliselt sisulist tööd, selle eest vastutavad Eestis Ivar Must ja Anti Kammiste,” rääkis TV3 programmidirektor Jüri Pihel. “Noored anded ei esine saates vaid lauljatena, vaid saavad intervjuudes avaldada oma mõtteid ja arvustama oma konkurente.”

Konkursi eelvoorud, vahefinaalid ja jaanipäeva eel toimuva finaali kannavad üle TV3 Eestis ja Lätis ning LNK Leedu, kokku jõuab konkurss vaatajateni 13 telesaate vahendusel.