23-aastase laulja esindaja sõnas, et tema pühapäevane kontsert toimus plaanipäraselt, ning selle ajal peeti ka kinni valituse korraldusest suuri kogunemisi mitte korraldada, kirjutab Daily Mail.

Šotimaa on alates esmaspäevast keelanud massiüritused, kus on rohkem kui 500 inimest. Seda enamasti seetõttu, et UKs on koroonaviirusesse haigestunute arv tõustund 1372 peale.

Šoti allkirjastas pühapäeval, mil toimus Capaldi UK tuuri viimane kontsert Aberdeenis, dokumendi, mis piirab massiürituste korraldamist.

"Dokument hakkas kehtima 16. märtsist ja seal öeldakse ka ise, et uus korraldus ei piira COVID-19 levikud ning see ei ole ka selle eesmärk," sõnas laulja esindaja. "Selle eesmärgiks on leevendada päästeteenistusele pandavat pinget."

Kontserdi ajal tööl olnud turvameeskond, esmaabi ja meditsiinipersonal said palka nii nagu varasemalt kokku lepitud ning ürituse ajal olid ka lisasildid, mis näitasid külastajatele, kust saab hügieenivahendeid.

Suurbritannia peaminister Boris Johnson teatas esmaspäeval, et UK ei toeta enam massikogunemisi, et päästeteenistuse töötajad saaksid viirusega tegeleda.

Kuigi Capaldi pidas ära oma viimase kontserdi, siis on paljud muusikud oma tuurid praeguseks tühistanud. Seda on teinud näiteks teiste seas teinud ka endine One Direction liige Louis Tomlinson ning rokilegend Ozzy Osbourne.