Rakvere Gümnaasiumi segakoori laulja Teesi Sepp ütleb, et loomulikult oli koor edasipääsemise üle väga õnnelik. „Poolfinaalis tahame laval kindlasti rokkida! Loodame nagu ikka parimat.“ Teesi lubab, et nende laulus ei jää puudu ülemeelikusest, korralagedusest, geniaalsusest ega ka koolilapselikkusest. „Seekord on meie poisid põhjamaiselt karged Adonised ja tüdrukud haldjalikud Veenused,“ annab Teesi Sepp vihjeid, mida esimeses poolfinaalis näha saab.
 
Tõrva Laulustuudio juhi Maie Kala sõnul on viimased kaks nädalat elatud tohutult eufoorilises ruumis. “Oleme saanud väga palju positiivset vastukaja,“ on koorijuht emotsioonidest tulvil. Proove on tüdrukud teinud iga päev, sest lisaks „lahinguks“ valmistumisele oli möödunud pühapäeval Põlvas laulupeo laulude ettelaulmine. „Tüdrukud on indu täis. Laululahing on meid veelgi ühtsemaks muutnud ning loomulikult on meiega ka kõik meie fännid,“ räägib Maie Kala. „Ka õnneaksessuaarid meil olemas,“ lisab ta kelmikalt.
 
Ka Tallinna Ülikooli kammerkoor on õppinud laulupeo laule ning juba järgmisel laupäeval peale Laululahingut astutakse üles rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinn 2009. Laululahinguks valmistudes on maadeldud stiili-probleemidega. „Olgem ausad, televiisor on ju ikkagi eelkõige pildikast ning naised tahavad seal olla võimalikult ilusad ja mehed võimalikult mehised,“ kirjutavad kooriliikmed oma blogis. Ühtlasi lubavad nad, et neil on poolfinaaliks mõned üllatused kavas ja lisaks lauluandele demonstreerivad mõned neist oma talenti ka muul viisil.