Tanja Mihhailova – Kohtla-Järve: Tanja astub lavale koos Dmitri Smirnoviga. Mees teenib igapäevaselt leiba haljastusalal töötades ning vabal ajal lööb näitlejana kaasa Sillamäe teatris „Teine taevas“. Tanja ja Dmitri esituses tuleb esitusele Bollywoodi stiilis shownumber „Jimmy, Jimmy“ filmist „Disco Dancer“ .

Ott Lepland – Kärdla: Loosi tahtel tuli Otil esmalt lavale astuda naisega, kel aastaid enam kui 65. Partneri leidmine oli aga oodatust lihtsam. Oti vanema Naima Lepland on laulnud juba pisikesest tüdrukust peale ja praegugi, 77-aastasena, laseb ta oma häälepaeltel kõlada kohalikus naisansamblis. „Minu isamajakene“ on armas laul nii vanaemale kui lapselapsele, nii tunduski see ainuõige valikuna saates esitamiseks.

Toomas Lunge – Tartu: Kui Toomas sai teada, et tal tuleb üles astuda kohaliku poliitikuga, helistas ta kohe Tartu musikaalsele linnapeale Urmas Kruusele. Aastaid tagasi laulis Kruuse bändis Risk ja kirjutas ka ansamblile lugusid. Toomase rõõmuks pidas linnapea oma kohuseks Tartu eest seista ja nii laulavadki nad pühapäeval koos FIXi loo „Grammofon“.

Marju Länik – Otepää: Marju esindab oma armsat kodukanti koos 9-aastase Liisabet Urmiga. Sel kevadel pälvis pisike laulja üritusel „Otepää noor talent 2011“ teise koha. Liisabet õpib klaverit ning unistab saada lauljaks ja kosmeetikuks. Otepää kaks heledapäist kaunitari esitavad laulu „Oo, kuis nii kaunis on hommik“ muusikalist „Oklahoma“.

Koit Toome – Laagri: Koidul tuli endale partneriks leida neiu vanuses 14-25 ning väljavalitiks osutus 20-aastane Mari-Ann Lett. Laagris üles sirgunud neiu õpib teist aastat Tartu Ülikoolis eripedagoogikat ning armastab laulda ja kuulata alternatiivset muusikat. Pühapäeval kuuleme Mari-Anni laulmas ja Koitu räppimas loos „Empire State of Mind“, mille on tuntuks laulnud Alicia Keys koos Jay-Z’ga.

Birgit Õigemeel – Kohila: Birgit astub vaatajate ette spetsiaalselt laulusaateks kokku tulnud Kohila rahva laulukooriga. Ligi 40-liikmeline koor võtab esinemist nii suure innuga, et leiutas lavakostüümide jaoks ka ainulaadse rahvusliku mustriga kanga. Just sellest riidest on õmmeldud naiste vööd ja meeste traksid. Kohila musikaalne kogukond ei tee midagi niisama, vaid läheb alati täispangale. Seekord looga „Ei saa mitte vaiki olla“.

Taimo Toomast – Pärnu: Esimeses saates pidi Taimo paariliseks leidma tuntud pärnaka, kelleks osutus Endla teatri näitleja Ago Anderson. 2010. aastal Eesti parimaks meesnäitlejaks tunnistatud Andersonile on lava küll nagu teine kodu, kuid ometi on mees enne pühapäevast saadet ärevuses. Tema sõnul on teatrilaval teksti edastamine palju lihtsam, kui otsesaates laulmine. Meeste esituses kõlab Heli Läätse poolt kuulsaks lauldud „Kaunid baleriinid“.

Muusikalisi etteasteid kommenteerviad stuudios eksperdid Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin. Ekspertide kommentaaride kõrval mängib võistlejate saatuses põhirolli aga rahvas, kelle valikust sõltub esinejate edu.

Vaatajahääletus avatakse juba homses esimeses "Laulupealinna" otsesaates, kuid saatest keegi veel välja ei lange. Saate lõpus avalikustatakse kolm enim hääli saanud lauljat-paika ja selles saates antud hääled liituvad järgmise pühapäeva otsesaate häältele ning siis langeb esimene laulumeeskond konkurentsist välja.