Leedu-sisese Eurovisiooni lauluvõistluse võitnud poistebändi B’Avarija laul “We All” avaldati 2001. aasta lõpus, Eurovisiooni konkursitingimuste kohaselt saavad lauluvõistlusel osaleda vaid need palad, mis on avaldatud pärast 2002. aasta. 1. jaanuari.

Eurovisiooni korraldajad on välja selgitanud, et B’Avarija avaldas mullu oktoobris leedukeelse loo “Mes Cia!” (“Meie siin”), mis on tegelikult Eurovisiooni konkursi võidulaulu “We all” leedukeelne versioon.

EBU ootab riigisisese Eurovisiooni laulukonkursi korraldanud Leedu avalik-õiguslikult televisioonilt selgitusi konkursitingimuste rikkumise kohta ja lubas langetada otsuse Leedu osalemise üle lauluvõistlusel selle nädala lõpuks.

“Leedu riigitelevisioon on seni väitnud, et süüdistused on alusetud, kuid me palusime põhjalikumat selgitust ning loodame lahendada selle küsimuse enne selle nädala lõppu,” ütles EBU esindaja Jill Paulsson-Gaspare.

Teisele kohale jäi Leedu rahvuslikus eelvoorus laul Happy You Aivarase esituses.

EBU teadaandes öeldakse, et ehkki osalejate registreerimine on juba lõppenud, võib EBU lubada Leedul asendada oma esindaja tingimusel, et asja arutamine väga pikale ei veni.