Tom Jones on meelelahutusmaailmas tegev olnud ligi viiskümmend aastat, andes siiani uusi plaate välja ning esinedes regulaarselt kontsertidega üle maailma. Alates 1960nda aasta keskpaigast on ta olnud maailma üks populaarsemaid vokaliste. Oma kodumaal, Walesis, on ta tuntud kui «Jones the Voice». Tom Jonesi ainulaadne vokaalne võimekus, anne ja karismaatiline isiksus teevad temast ühe austatuima, imetletuima ja armastatuima esineja kaasaegses popmuusikas. Tema mahlakas ja tugev hääl ulatub baritonist tenorini, looming hõlmab endas lugusid erinevates stiilides - popist, rokist ja kantrist klassikalise muusikani, rütmist ja bluusist boogie woogie’ni ning rockabilly’st kaasaegse tantsumuusika ja urbanistliku soulmuusikani.

Jonesil on alati olnud huvi väga laia muusikažanrite spektri vastu ning ta on olnud alati võimeline esitama väga mitmekülgset repertuaari, harides enda loomulikke andeid ning tehes seda kuulates ja õppides oma lemmikartistidelt läbi aegade. Jonesi varasemad esinemised olid innustatud Solomon Burke’ist, Little Richardist, Jackie Wilsonist, Brook Bentonist, Big Bill Broonzyst ning paljudest teistest R&B ja bluusi suurkujudest. Rock ‘n’ rolli hinge leidis ta Jerry Lee Lewise loomingus. «Vaatamata sellele, et Jones on sealhulgas tuntud oma pop-hittide poolest, on ta eelkõige rokkar tõelise rütmi ja bluusi hingega.»

Tom Jones oli lühikesel jalal ka rock’n’rolli kuninga Elvis Presleyga. Nende pikaaegne sõprus kujunes vastastikusel austusel ja imetlusel. Elvis võis enne lavale astumist teha hääleharjutusi lauldes just Jonesi lugusid, sh. tuntud hitti «Delilah». Kui Jones avaldas loo «Green Green Grass of Home», võis Presley raadiojaamad läbi helistada, tellides antud pala soovilooks.

Muusikaväljaannetel jagub tänase päevani vaid ülivõrdes sõnu Tom Jonesi muljetavaldava karjääri ning meeldejäävate kontsertide kohta:

«Tom on tõesõna elav klassik ja legend. Tema vastupandamatu lavashow läbib muusikaajastuid ja žanreid, kustutades klassieristuse piirid ning olles suunatud nii noortele kui vanadele, nii meestele kui naistele, nii peavoolu kui alternatiivsema muusika austajatele. Kaasaegse soulmuusika ristiisana on Tom alati olnud süvenenud laulu ja hääle võimu.»

«Tulikuuma bändi taustal, kes sõidab väänleval ja rokkival bluusilainel, vaheldub Jonesi vokaal kurjakuulutava paksu möirge ja toore, kaebliku tenori vahel. Kadestusväärse kergusega esineb Jones publiku ees naeratades ja naljatledes ning tõelise naudinguga oma tähelepanuväärset häält kasutades.»

«See on justkui The White Stripes või The Black Keys koos esinduslikuma lauljaga … Tom Jones, oma sarmi ja kindlusega, suudaks viia patustajate koguduse Jumala ette – kui ta just poleks nii üleannetu mees.»

«Tom Jonesi hääl on kergesti äratuntav üle maailma, tema kontsertesinemised on legendaarsed. Jonesi maneer on võrdselt nii kannustatud kui ka laagerdunud, isiksus enesekindel, vaimukas ja võluv. Ta on täielikult enda laulmisoskusele ja talendile pühendunud, lootes, et kiirelt muutuv popmuusika võtab ta omaks ning lubab artistina väljakutseid vastu võtta. Tom on alati olnud teatud võime ja kuulmine, mis lubab tal hinnata ja mõista kiirelt muutuvaid popmuusika trende. See võrreldamatu hääl ja unikaalne talent puudutab muusikaarmastajate vaimu ja südameid kindlasti veel mitmeid aastaid.»

2006. aastal löödi Tom Jones Inglise kuninganna poolt rüütliks. Jones on oma muljetavaldava karjääri jooksul pälvinud ka palju prestiižseid auhindu, sh. BRIT Awardsi «Väljapaistva panuse eest muusikasse», Silver Chef Awardi «Elutöö saavutuse» eest, Hitmaker Awardi Ameerika Lugudekirjutajate Kuulsuste Halli poolt ning Music Industry Trust Awardi Inglismaal.

73-aastase Tom Jonesi sõnul peab ta end tõesti tagasi hoidma, et mitte laulda. «Ma ei näe end pensionile minemas, ei näe seda kohe üldse. Võin tempot veidi aeglustada, ja ehk vähem töötada, kuid siiski loodan, et suudan elu lõpuni lavale minna ja fännide ees esineda.»

Juba kolmandat aastat on Tom Jones telekanali BBC populaarse talendisaate «The Voice» kohtunik, tulles korra koos oma võistleja Lianne Mitchelliga ka show võitjaks. Uuel 2014. aasta hooajal kuuluvad lisaks Tom Jones’ile žürii koosseisu Kylie Minogue, will.i.am ja ansambli Kaiser Chiefs laulja Ricky Wilson.

Tom Jones esineb 17. juunil parimate hittide kavaga Saku Suurhallis. Kontserdi raames kõlavad sellised tuntud palad nagu «She’s A Lady», «Delilah», «It's Not Unusual», «What's New Pussycat», «Green Green Grass Of Home», «I'll Never Fall in Love Again», «Kiss», «Sexbomb» jpt.

Piletid Tom Jonesi kontserdile tulevad vabamüüki kolmapäeval, 15. jaanuaril kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Piletihinnad algavad 39 eurost.

FBI Concert Club’i liikmed saavad pileteid osta alates teisipäevast, 14. jaanuarist.

FBI Concert Club’i liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee.